ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Olmayışının hüznü bu, başka hiç bir tarifi yok.
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İlişkide Sorunlar Nasıl Düzeltilir ?


Aşkı yakalar ve karşılık görürseniz, artık bir ilişkinin içindesiniz demektir. Ancak sıkıntı şu ki; aşk, ilişkilerde ortaya çıkan sorunları çözmüyor!

Ortada bir problem varsa, öncelikle bunu her iki tarafında kabul etmesi gerekiyor. Bu ilk adım önemli çünkü bazen bir tarafın gördüğünü, diğer taraf reddediyor. O zaman ilişkinin pimi çekilmiş oluyor.
Zaman geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alan ve çiftleri ayrılığa sürükleyen sorunların çoğu, varlıklarının reddedilmesi sebebiyle büyüyor.
Sorunu kabul ettikten sonra irdelenmesi gereken konu ise, değiştirilebilir olup olmadığıdır. Bu, genellikle çiftlerin atladığı bir durumdur. Bazıları, kendilerinde, eşlerinde veya ilişkilerinde her şeyi değiştirebileceklerini düşünmektedirler. Kimileri ise, en baştan hiçbir şeyin değiştirilemeyeceği inancına sahiptirler. Onlar zaten herhangi bir gayret içine girmezler.
Esas olan şudur ki, iki tarafında karakteristik özelliklerinin temel olanlarının değişimi çok zor ve neredeyse imkansızdır. Belirli davranışlar ve alışkanlıklar, biraz çabalayarak değişim gösterebilir. Ancak temel özelliklerin değişimi maalesef çok zor ve yorucu bir uğraştır.
Çiftin burada dikkat etmesi gereken, gerçekten değişime müsait bir konu üzerinde mi yoğunlaştıklarıdır. Bu kısım aydınlığa kavuşmadan, bir ilerleme sağlanamaz.
Sorunu belirledikten ve çaba sarf etmeye değer olduğuna karar verdikten sonraki aşama ise, sorunun özünü anlayabilmektir. Bu problemin altında yatan nedenleri dürüstlükle paylaşmak gerekir. Olayı geçiştirmek için veya daha büyük bir tartışmaya yol açacağını düşündüğünüz için yanlış cevaplar vermek, zaman içinde bu sorunun tüm ilişkinize bir virüs gibi yayılmasına sebep olur.
Bundan sonra ise, nasıl başa çıkacağınızı bulmanız gerekir. İkinizin ortak bir yöntem üstünde karar verip, o yolda ilerlemeniz gerekir. Durumdaki rolünüzü değerlendirip, bunun altından kalkmanın bir yolunu bulmalısınız.
İlişkinizin ve kendinizin farkına varmadan, sorunlarla devam etmek veya üstünü örtmek, birlikteliğinizde kapanamaz yaraların açılmasından başka bir işe yaramaz. Haklısınız, bazen duymamak ve görmemek gerekir ancak bunlar anlık yapılabilecek hareketlerdir. Eşinizin çok kötü bir ruh hali içinde olduğunu ya da aşırı sinirli bir anında olduğunuzu fark etiğinizde, alttan almak doğru bir çözümdür. Ancak o sırada canınızı sıkan olayı, birkaç gün sonra ve ikinizin de keyifli olduğu bir zamanda konuşmak gerekir.
İlişkilerin en büyük sorunu iletişim ve algı hatalarıdır. Aklınızdan geçeni açık ve net biçimde söylemeden, karşınızdakinin onu bileceğini farz etmek, sizi kırılacağınız ve gittikçe büyüyecek olayların tam ortasına sürükler. Konuşmak, derdini anlamak ve karşındakinin gerçekte ne dediğini anlamaya çalışmak, pek çok ilişkiyi dağılmaktan kurtarır. Sorun, konuşun, anlayın!
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 12.Temmuz.2015 02:19
Kahve Falı Nasıl yorumlanır, Kahve Falı Nasıl Bakılır Ezqi Fallar 0 05.Temmuz.2015 18:16
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28.Haziran.2014 23:54