ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Like Tree2Beðeni
  • 2 Post By Ezqi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19 - 06 - 2015, 16:58   #1 (permalink)
Çevrimdýþý
-įÞįñə qəŁįŕŚə
Kullanýcýlarýn profil bilgileri ziyaretçilere kapalý
E-Devlet Þifre Alma ve E Devlet Hizmetlerine Giriþ


Kamu kurumlarýnýn online hizmetleri, vatandaþlara kamu iþlemlerinde önemli bir kolaylýk elde edebilmesi saðlanýyor. Dijital teknolojiyi en etkin þekilde kullanmakta olan kamu kurumlarýnýn online hizmet uygulamalarýný tek bir çatý altýnda toplayan e devlet sistemi ile birlikte çok daha pratik bir þekilde güvenli bir kamu hizmetini internet üzerinden elde edebilme imkanýna sahip olabiliyor. Özellikle de dijital teknolojinin yaþamýn her alanýnda kendisine yer buluyor olmasý sayesinde insanlar çok daha pratik bir þekilde internete eriþim saðlayabilme fýrsatýna sahip olabiliyor. Böylelikle insanlarýn artýk yaþamlarýnýn her alanýnda olduðu gibi kamu iþlemlerinde de oldukça önemli bir kolaylýktan yararlanabilmesi saðlanabiliyor

EDEVLET
Bu durumda günümüz modern çaðýnda internet teknolojisinin kamu kurumlarý hizmetlerinde en aktif biçimde kendisine rol üstlenmesine yol açýyor. sanal devlet portalý içerisinde yer alan hizmetlerden yararlanmak isteyen vatandaþýn kesinlikle sisteme giriþ yapmalarý gerektiðinden daha güvenli þekilde iþlemler yapýlabiliyor. Vatandaþlarýn dijital platform üzerinde kamu kurumlarý ile olan iþlemlerini çok daha kolay ve hýzlý bir þekilde yapabilmelerine yardýmcý olan güvenli bir sanal devlet kapýsý olarak hizmet veriyor. Dijital platform üzerinde 2008 yýlýnda Baþbakanlýk adýna Ulaþtýrma, Denizcilik ve Haberleþme Bakanlýðý tarafýndan hizmete açýlan bu sanal devlet kapýsý sistemi içerisinde tüm kamu kurum ve online hizmetlerini bulabilme imkaný bulunuyor.
Dijital platform üzerinde vatandaþýn iþlemlerini hem güvenli, hem hýzlý, hem de kolay bir þekilde gerçekleþtirebilmesine olanak saðlamakta olan kamu kurumlarýnýn online hizmet uygulamalarý vatandaþlar tarafýndan yoðun þekilde ilgi görürken, tüm bu kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatý altýnda bir araya getiren sanal devlet portalý e-Devlet sistemi son dönemlerde oldukça yoðun þekilde öne çýkýyor. Vatandaþýn internet üzerindeki sanal devlet portalý olarak güvenli, kaliteli ve hýzlý bir dijital kamu hizmeti sunulabilmesini amaçlayan bu sanal devlet portalý vatandaþlar tarafýndan son derece yoðun ve sýk bir þekilde kullanýlýyor. E-Devlet sistemi üzerinde yapýlabilecek pek çok kamu iþlemi bulunuyor. Özellikle de Adalet Bakanlýðý ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi vatandaþlarýn günümüz Türkiyesinde en çok iþlem yapmakta olduðu kamu kurumlarýnýn vatandaþa sunduðu online hizmetlerini sistem içerisinde kullanabilme imkaný bulunuyor. Böylelikle de geliþen teknoloji ile birlikte internete eriþim saðlanabilen her yerden bu gibi kamu kurumlarý ile ilgili olan iþlemlerin daha pratik ve daha hýzlý bir þekilde yapýlabilmesi saðlanabiliyor.
Üstelik e-Devlet sistemi üzerinde yapýlan tüm iþlemlerin yasal bir geçerliliðin bulunuyor olmasý hafta sonu ve mesai bitimi gibi sorunlar olmadan iþlemlerin günün her saatinde rahatlýkla gerçekleþtirilebilmesi olanaðýna sahip olunmasýna yardýmcý oluyor. E-Devlet sistemi içerisinde vatandaþlarýn gerçekleþtirecekleri tüm iþlemler ve alýnan bilgilerin yasal bir geçerliliðe sahip olmasý nedeni ile yüksek güvenlik gerektiriyor. Bunun dýþýnda da vatandaþlarýn kimlik bilgileri, iletiþim bilgileri ve adres bilgileri gibi son derece önemli resmi bilgilerinin bulunuyor olmasý nedeni ile yüksek bir güvenliðin gerekliliði kat ve kat artýyor. Bu neden ile de günümüzde sanal devlet kapýsý sistemine giriþ iþlemleri sýrasýnda vatandaþlarýn 4 farklý yüksek güvenlikli giriþ yönteminden birisini kullanmalarý gerekiyor. Sistem içerisinde sunulan kamu kurumlarýnýn online hizmetlerinden yararlanabilmek için vatandaþlarýn Devlet þifresi ile giriþi mobil imza ile giriþielektronik imza ile giriþiT.C. kimlik kartý ile giriþ giriþ yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriþ yapmalarý gerekiyor. Sisteme giriþ yapan vatandaþlar, tüm kamu kurum ve hizmetlerinden yararlanabilme imkaný bulunuyor.
Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde dijital platform üzerinde vatandaþlar tarafýndan son derece yoðun ve sýk bir þekilde kullanýlmaya devam ediliyor. E-Devlet portalý üzerinde bu gibi yüksek güvenlik standartlarýnýn bulunuyor olmasý vatandaþýn kamu iþlemlerinde internet kolaylýðýný kiþisel bilgilerinin güvenliðini saðlayarak yapabilmelerine olanak saðlýyor. Bu sebep ile de son dönemlerde son derece yoðun ve sýk bir þekilde kullanýlmakta olan bir sanal devlet portalý olarak öne çýkýyor. E-Devlet sisteminde vatandaþýn yaþamýnda doðrudan etkiler saðlayacak ve önemli avantajlar saðlayacak oldukça zengin bir hizmet çeþitliliði bulunuyor. Üstelik internetin her geçen gün yaygýnlaþmasý sanal devlet portalý üzerinde yer alan hizmetlerin ve kamu kurumlarýnýn daha geniþ bir hizmet alanýna ulaþmasý saðlanýyor.
Alya ve By_YaNLýZ bunu beðendi.
  Alýntý ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açýk
Smileler Açýk
[IMG] Kodlarý Açýk
HTML-Kodu Kapalý
Trackbacks are Açýk
Pingbacks are Açýk
Refbacks are Açýk


Benzer Konular
Konu Konuyu Baþlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Devlet Bakaný Ezqi Fýkra 0 22 - 06 - 2015 18:29
vBulletin Admincp Giriþ Paneline Þifre Koyun / Cpanel Giriþi Gibi Þifre Sorma aSpeNDos vBullettin Ekstralar 0 20 - 06 - 2015 10:23
E Devlet Giriþ Ýle Bimer Baþvuru Sonucu Sorgulama Ezqi Hukuk 0 19 - 06 - 2015 17:02