ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 08.Şubat.2017   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Deniz Gezmiş'in avukatı öldü



Deniz Gezmiş’in avukatı Erdoğan Gençel 81 yaşında hayatını kaybetti.

Yıllarca önemli davalara bakan, aynı zamanda Deniz Gezmiş’in de avukatı olan ve geçen sene sokakta yaşadığı ortaya çıkan ünlü avukat Erdoğan Gençel hayatını kaybetti.

23 Temmuz 2015 11:51


Deniz Gezmiş’in avukatı Erdoğan Gençel 81 yaşında hayatını kaybetti. Gençel 1 Ocak 2015'te İstanbul'da belediyenin barınma merkezlerinde görülmüştü. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kendisine ev sağlanmıştı.

Yıllarca önemli davalara bakan, aynı zamanda Deniz Gezmiş’in de avukatı olan ve geçen sene sokakta yaşadığı ortaya çıkan ünlü avukat Erdoğan Gençel hayatını kaybetti. Gençel’in ölüm haberini Twitter’da Türk sanat müziğinin sanatçısı Onur Akay duyurdu ve Kılıçdaroğlu’na yazdı.

Deniz Gezmiş'in avukatı evsizlerin arasından çıktı.
Akay, ‘Erdoğan Gençel gençliğinde Deniz Gezmiş’in avukatlarından biriydi. Deniz Gezmiş gibi devrimciydi! Ünlü avukatı kaybettik. Geçen sene 3 yıl sokaklarda yaşadığı ortaya çıkmış ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile kendisine ev sağlanmıştı. Mekanı cennet olsun.’ yazarak ünlü avukatın hastanede çekilen fotoğrafını paylaştı.

Geçen sene evsizleri sokaklardan toplayarak barınma merkezlerine götüren belediye ekipleri tarafından sokaktan alınanlardan biri de emekli Avukat Erdoğan Gençel’di.

Deniz Gezmiş’in de avukatlığını yapan Erdoğan Gençel’in bir bakımevinde olduğunun ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi harekete geçmiş ve konuyu öğrenen Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Sayın Gençel’in bu sıkıntılı durumdan kurtulması için derhal devreye girin. Kendisine yakışır bir konukevine nakledilmesini sağlayın ‘ demişti. Kılıçdaroğlu’nun bu talimatı üzerine ise, Ataşehir Belediyesi’nin konukevinde misafir edileceği, daha sonra ise kendisine bir ev sağlanacağı öğrenilmişti.

Gençel, hiç evlenmemiş ve emekli olduktan sonra ise ev alamayan, ancak siyasi tarihe ilişkin çok kitap satın alan avukat Erdoğan Gençel, ‘Amacım Kadıköy’de bir halk kitaplığı tesisi yapmaktı. Gerçekleştiremedim. Geçmişte senelerce gençlerin davalarına ücretsiz baktım" demişti.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Deniz Ürünleri Güveci Sare Deniz Ürünleri 0 12.Eylül.2015 11:04
insanlık öldü Sare Şiirler 0 12.Eylül.2015 03:48
Boğazına çamaşır ipi dolanan çocuk öldü aSpeNDos Türkiyeden Haberler 0 25.Haziran.2015 12:23
Ayşe Atasayar rezidansta nasıl öldü? aSpeNDos Türkiyeden Haberler 0 20.Haziran.2015 11:48