ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12 - 09 - 2015, 13:12   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Göz Yaşı Kesesi Kuruması


Göz yaşı, göz kapağının altında bulunan bezlerden salgılanır. Göz yüzeyini dolaştıktan sonra göz pınarları dediğimiz oluşumlardan geçerek burnun hemen yanındaki bir kesede toplanır ve buradan da bir kanalla burun içine ulaşır. Ağladığımız zaman burnumuzun akmasının sebebi budur.
Bu sistemi basitçe bir havuza benzetebiliriz. Gözyaşı bezi musluk, kese ise havuz gibi düşünülebilir. Buruna akmasını sağlayan kanal ise havuzun deliği gibi biriken sıvının boşaltımını sağlar. Musluktan gelen su havuzda toplanır ve azar azar delikten boşaltılır. Eğer delik tıkanırsa havuz dolar ve bir süre sonra taşar.
Erişkinlerde normal zamanlarda göz yaşarmasının sıklıkla sebebi göz yaşının buruna akışında oluşmuş tıkanıklıktır. Bu tıkanıklık çoğu zaman keseden sonraki kanalın içindedir. Kesin sebebi bilinmemekle birlikte geçirilmiş enfeksiyonlara bağlı tıkanma olabilir.
Hastalardaki en sık şikayet göz yaşarmasıdır. Bu durum sağlık açısından çok ciddi görünmese de hayat kalitesini olumsuz etkileyen bir sorundur. Bu sorunu yaşayanlar her ortamda ellerinde mendille gözlerini sürekli silmek ve meraklı gözlere ağlamadıklarını açıklamak zorunda kalmaktadırlar.
Durgun suda mikrop üremesi kolaydır. Bu nedenle kesenin içinden buruna akamayan gözyaşında da mikrop üremesi kolaylaşır. Bu hastalarda zaman zaman gözyaşı kesesinde enfeksiyonlar gelişebilir. Göz ve burun arasında ağrı, kızarıklık ve şişlikle kendini belli eder. Estetik olarak hoş olmayan bir görüntü yaratır. Çoğunlukla çok korkulan enfeksiyonlar olmamakla birlikte, bazı durumlarda tüm göz yuvarlağını etkileyebilecek şekilde yayılıp tehlikeli hale gelebilirler.
Gördüğünüz gibi bu şikayetlerin hepsi gözle ilgilidir. Bu nedenle bu hastalar öncelikle göz doktoruna başvururlar. Bu tarz şikayetleriniz varsa eğer, sizlere ekol kbb yi önerebilirim. ekol kbb göz doktorundan herkes çok memnun. adı da Tansu Erakgün
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adet görmeye başlama yaşı nedir Queen Warrior Kadın Sağlığı 0 11 - 07 - 2015 22:45