ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21.Mayıs.2019   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Hamilelikte Karpuz Tuketmenin 12 Faydasi


Hamilelik ile birlikte, dokuz ay boyunca yiyecek istekleri, ruh hali degisimleri, fizyolojik sIkayetlerde dahil oldugu uzere zorluklar ortaya cikmaktadir. Hamilelere yapilan tavsiyelerden arasinda en cok bilinenlerden bir tanesi duzenli olarak meyve tuketimidir. Bununla birlikte, hamilelik sirasinda tuketimi guvenli olan ve olmayan cok sayida meyve vardir. Karpuz, tuketilen guvenli meyvelerden bir tanesidir. Iste hamileler icin karpuz tuketiminin 12 faydasi:

Yaz ayi meyvelerinden biri olan karpuz, tatli ve sulu bir meyvedir. Lezzeti kadar susuzlugu giderdigi icinde tercih edilen bu lezzet olan karpuz, muhteviyatinda, % 92 su bulundurmaktadir. Yaz sicaginda harareti gidermek icin en iyi seceneklerden biri olan bu meyve, lifli bir yapiya ve gevrek bir tada sahiptir. Bu yaz meyvesi, A, C, B6, magnezyum ve potasyum gibi mukemmel bir temel besin kaynagidir. Karpuz ayni zamanda midede yer kaplayan yuksek lif icerir. Bu meyvenin tohumlari kitir kitir ve tamamen yenilebilir.


Hamilelikte Karpuz Tuketiminin Sagliga Faydalari
Bu sulu ve tatli meyvenin sagliga bircok faydasi vardir.

Faydalarindan bazilari asagidaki gibidir;
1. Sindirimi kolaylastirir: Karpuz, mide ve yemek borusu icin cok rahatlaticidir. Hamile kadinlar, asitlik ve mide eksimesi gibi cesitli sindirim sorunlarindan mustariptir. Karpuz bu sorunlari hafifletmeye yardimci olan ve aninda rahatlama saglayan serinletme ozelliklerine sahiptir
2. Ayak ve ellerde sisligi azaltir: Hamilelikte odem, ayaklarda ve ellerde hafif sislik, cok yaygindir. Su icerigi yuksek olan karpuz damarlardaki ve kaslardaki tikanmalari azaltir ve boylece odemlerin onlenmesine yardimci olur.
3. Sabah sIkayetlerini azaltir: Sabahlari tuketilen karpuz, gune cok ferahlatici, yatistirici ve hafif bir baslangic saglar. Ayni zaman da hamilerle gorulen sabah bulantisini onleyen beslenme ve enerji verici ozellikler icerir. Hamile bir kadinin gune bir bardak taze karpuz suyu ile baslamasi tum bu sIkayetlerin giderilmesinde yardimci olur.
4. Susuz kalmayi onler: Hamilelik surecinde su kaybini onlemek icin bol su tuketilmesi tavsiye edilir. Dehidrasyon erken kasilmalara neden olabilir ve erken doguma neden olabilir. Karpuz, % 90’dan fazla su icerdiginden dolayi karpuz tuketimi su kaybini onlemenin harika bir yoludur.
5. Kas kramplarini azaltir: Hamilelik sirasinda, bir kadinin vucudu cok cesitli degisIklikler yasamaktadir. Ekstra agirlik ve hormonlar kaslarin ve kemiklerin agrimasina neden olur. Herhangi bir bicimde karpuz tuketmek, vucudun bu degisIkliklerle daha iyi bas etmesine yardimci olur ve kas kramplarini giderir.
6. Ciltte pigmentasyonu onler: Bircok hamile kadin ciltte yasanilan pigmente probleminden mustariptir ve bu sIkayetleri endise verici olabilir. Karpuz bagirsak hareketlerini saglikli tutar, yemegin sindirimini kolaylastirir ve bu da cilt dokusunu olumlu yonde etkiler. Ayrica vucudun cesitli yerlerinde olusan cilt pigmentasyonu vucudun duzenli temizligi ile en aza indirgenebilir.
7. BagisIkligi sistemini gelistirir: Hamilelikte beden iki can icin efor sarf etmektedir. Saglik konusunda herhangi bir sIkayeti goz ardi etme, dogmamis cocugun buyumesini ve gelisimini dogrudan etkileyebilir. Bunun onune gecmek icin duzenli olarak karpuz tuketmek, bagisIkligi guclendirmeye yardimci olabilir. Bu meyve kirmizi renginden sorumlu bir antioksidan olan likopen icerir, bu da preeklampsi sansini yuzde 50 azaltmaya yardimci olabilir. Ayrica, hamilelik surecinde bagisIklik sistemi performansinda yasanacak olan azalma bir dusus gorebilecek olan bagisIkligi artirmada onemli bir rol oynar.
8. Kabizligi onler: Kabizlik hamilelik sirasinda sIk gorulen bir sorundur. Karpuz rahatsiz bagirsak hareketlerini yok etmek icin guvenilir bir tedavi yontemidir. Diski olusumunu tesvik eden lif bakimindan oldukca zengindir ve su icerigi, gecis yolunu temizleyerek bagirsaklar icin baski olusturur.
9. Dokuntuleri yatistirir: Hamilelik ayni zamanda daha fazla vucut isisina sebep olarak ciltte tahrise ve kasintiya neden olabilecek isi dokuntulerine neden olur. Karpuz, yuksek nemlendirme gucu ve sogutma ozelligi ile bu dokuntuler icin mukemmel bir cozumdur. Bu yaz meyvesi ayrica cildin kalici kurulugunu onler, cildi nemlendirir ve 7 gun 24 saat boyunca ciltte olusan dokuntulerin giderilmesine yardimci olur.
10. Idrar yolu enfeksiyonu tedavileri: Hamileligin erken evrelerinde, bircok kadin idrar yolu enfeksiyonundan (IYE) sIkayet eder. Hamilelikte uygun ilaclari kullanamama durumu goz onune alindiginda idrar yolu enfeksiyonlari icin dogal bir cozum sunar. Hamilelikte donemindeki idrar yolu enfeksiyonlarinin tedavisi icin karpuz test edilmis ve basarili olmus bir dogal tedavi yontemidir. Bu sulu meyve, yuksek su icerigi ve antibakteriyel ozellikleri sebebi ile harika bir enfeksiyon onleyicidir. Bu sekilde karpuz durgun bakterilerin idrar yolundan akmasina yardimci olarak hamile kadinlarin surekli ve agrili idrara cikmalarinin onune gecer.
11. Saglikli bir gorus saglar: Karpuzda bol miktarda A vitamini olan antioksidan beta-karoten de bulunur Bu sekilde hucrelerde ciddi hasara neden olabilecek serbest radikallerin temizlenmesine yardimci olur. A vitamini ayrica gozun dis katmanini (kornea) korumaya yardimci oldugu icin saglikli bir gorme ile de ilgilidir ve ayrica saglikli bir optik sinir iletimini kolaylastirir.
12. Fetus kemik olusumunu destekler: Karpuz, ozellikle dogmamis bebegin saglikli kemik gelisimi ile dogrudan baglantili mineraller olan kalsiyum ve potasyum bakimindan da yuksektir. Bu yuzden hamile kadinlar icin gunluk karpuz tuketimi fetus kemik gelisimi icin onemli bir faktordur.
  Alıntı ile Cevapla

Alt 25.Nisan.2022   #2 (permalink)
Çevrimdışı
Administrator
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Cevap: Hamilelikte Karpuz Tuketmenin 12 Faydasi


YaşamaK Lazım :)

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Hangi Sporlar Yapılmamalı? Queen Warrior Gebelik 0 11.Temmuz.2015 18:17
Hamilelikte Saç Boyatılır mı? Queen Warrior Gebelik 0 11.Temmuz.2015 18:15
Leziz Karpuz İçeceği aSpeNDos İçecekler 0 29.Haziran.2014 19:00
Karpuz Pekmezi Nasıl Yapılır? aSpeNDos Reçel Tarifleri 0 27.Haziran.2014 17:17