ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19 - 09 - 2015, 19:01   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Düğün Mekan Seçimi Nasıl Yapılmalı ?


Düğün Mekan Seçimi Nasıl Yapılmalı ?



Mekanlardan Hangisi Sana Uyar?


Düğün yapılacak yerler üçe ayrılıyor. Birinci sırada düğünler için özel olarak tasarlanmış düğün mekanları var, ki şehrindeki değişik düğün mekanlarını senin için çoktan listeledik bile. Otel, kulüp, restoran, kır düğünü vs gibi kategorilere ayrılan bu mekanların en önemli özelliği düğün davetleri konusunda uzmanlaşmış oldukları için organizasyonların sorunsuz gerçekleştirilmesi.

Düğün mekanı olarak kullanılabilecek diğer ilginç yerler milli saraylar ve müzeler. Saray, kasır ve özel müzelerin bazıları, Turizm Bakanlığı'na bağlı müdürlüklerden veya özel müzelerin yönetimlerinden kiralanabiliyor. Düğününü böyle bir mekanda yapmayı planlıyorsan, davetin operasyonel işlerinin altından kalkacak usta bir organizasyon firman olmalı!

Son yıllarda yükselen trendlerden biri de düğünün kendi evinin bahçesinde, plajda ya da halka açık yeşil alanlarda yapılması. Demirciköy plajları, Rahmi Koç Müzesi, Ankara Kalesi, hatta kendi çiftlik evinin bahçesi böyle çılgın bir düğün için uygun mekan önerilerim arasında.

Davetli Sayın Kaç?



800-600 davetlinin katıldığı şaşaalı bir düğünle de girebilirsin dünyaevine, 30-50 kişinin katıldığı bir akşam yemeğiyle de. Her iki aileden yaklaşık bir davetli listesi hazırlamalarını rica edersen toplam davetli sayısına uygun bir düğün mekanı seçebilirsin.

Masa düzeni

500 kişinin üzerindeki yemekli düğünler için en ideal mekanlar otellerdir. Eğer kokteyl düğünü olacaksa bu kadar davetliyi kır düğününde ağırlaman da mümkün. 200-300 kişilik düğünler için oteller kadar kulüpler, tarihi mekanlar ve sosyal tesisler de uygun olur.

200 kişiden daha az katılımın olacağı butik düğünler içinse kulüpler, restoranlar hatta tekneler bile güzel fikir olabilir. Bu arada, her geçen gün düğünlerin daha küçük ve eğlenceli hale geldiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Düğün Hangi Mevsimde?



Düğün tarihini seçme şansınız varsa mevsimleri göz önünde bulundurun. Yaz düğünleri asla geçmeyecek bir moda olsa da, kapalı mekanlarda düğün yapmayı eğlenceli hale getirmenin yolları da bulunmuş durumda.

Mekanını Seç

Açık hava düğünlerinin doğal dekorasyonu olan gökyüzü, deniz ve yeşilliğin yerini kapalı mekan düğünlerinde ışık oyunları, yaratıcılıkta sınır tanımayan dekorasyonlar ve hava durumundan bağımsız olmanın rahatlığı alıyor. Üstelik düğünlerin kapalı alanlarda yapıldığı kış ve bahar aylarında düğün mekanı fiyatları biraz daha uygun hale geliyor.

Açık hava düğünlerinde ise mevsim yaz bile olsa yağış ihtimaline karşı çadır, raylı çatı sistemi ya da yedek kapalı salon seçeneklerinin bulunduğundan emin olmalısın.

Bütçeden Haber Ver
Düğün mekanları arasında kategorilere göre fiyat sıralaması yapılmıyor. Otel düğünü kır düğününden pahalıdır ya da sosyal tesislerin fiyatları kulüplerden daha uygundur gibi genellemeler yapmak beyhude bir çaba.

Yine de unutma ki, bir düğün mekanı şehir merkezinden uzaklaştıkça fiyatı da düşer. Eğer tercihini şehir dışındaki mekanlardan yana kullanacaksan, davetlilerin ulaşımı için bir toplu taşıma çözümü bulman gerekebilir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Perde Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılır, Eskiyen Perdeler Nasıl Yıkanır? Queen Warrior Bunları Biliyor Musunuz? 0 11 - 07 - 2015 23:19
Hangi yaşta hangi estetik yapılmalı? Esra Kadın Dünyası 0 10 - 07 - 2015 21:48
Kahve Falı Nasıl yorumlanır, Kahve Falı Nasıl Bakılır Ezqi Fallar 0 05 - 07 - 2015 15:16
4 ölümlü kazadan geriye düğün davetiyesi kaldı aSpeNDos Türkiyeden Haberler 0 21 - 06 - 2015 17:23
İddaa Sistem Nedir ? Nasıl Oynanır ? Hesaplaması Nasıl Yapılır ? aSpeNDos İddaa Dünyası 0 28 - 06 - 2014 20:54