ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 21 - 05 - 2019, 11:12   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kucuk Penis Sendromu Nedir?


Kucuk penis sendromlu kisilerde fiziksel bir kucukluk durumu yoktur, ancak penislerinin buyuklugu hakkinda surekli endise yasamaktadirlar. Bu bireyler, penislerinin cok kucuk oldugundan ya da partnerlerinin onlari boyutu icin yargilayacagindan dolayi endise yasamaktadirlar. Bazi doktorlar kucuk penis sendromunu penis dismorfik bozuklugu (PDD) olarak adlandirir, ancak Zihinsel Bozukluklarin Tanisal ve Istatistiksel El Kitabi (DSM-5) PDD’yi ayri bir hastalik olarak listelemez. Bunun yerine, PDD’yi vucut dismorfik bozuklugunun bir degiskeni (BDD) olarak belirtirler.

Kucuk Penis Sendromu Nedir?
Kucuk penis sendromu veya PDD’si olan kisilerde alisilmadik derecede kucuk bir penis yoktur. Bunun yerine, penis buyuklukleri konusunda ciddi endise duyuyorlar. Kucuk bir penise sahip olmak tibbi bir teshis degildir, cok nadiren, bir kisinin penisi cinsel isleyise mudahale edecek kadar kucuktur ve doktorlar bunu mikro penis olarak adlandirir. Mikro penisi olan kisiler, ortalama penisten daha kucuk en az 2,5 standart sapma olan bir penise sahiptir. PDD, bir kisinin bedenini algilamasini bozan bir bozukluk olan bir BDD turudur ve BDD, bir insandaki gorunusuyle ilgili buyuk endiseyi tetikleyebilir. PDD’li insanlar penis buyuklugu hakkinda utanc ve endise duyarlar. Yanlislikla penis boyutlarinin normal olmasina ragmen, bir mikro penisin olduguna inanabilirler.

Ortalama Penis Buyuklugu Istatistikleri
Ortalama penis buyuklugune iliskin tahminler degisIklik gosterir. Bircok kisi tipik bir penisin 6 inc (15,2 cm) uzun olduguna inanmaktadir, ancak bu yanlis ve yanilticidir. Ve yaniltici bilgi kucuk bir penise sahip olmaktan endise duyanlarda potansiyel olarak endise yaratmaktadir. 2014 yili 15.521 erkekten gelen verilerin analizi, penis buyukluguyle ilgili asagidakileri tespit etmistir:
• Erekt olmayan ortalama penis uzunlugu 9.16 cm (cm) veya 3.61’dir.
• Ortalama dik penis 13.12 cm (5.17 inc) uzunlugundadir.
• Ereksiyonda nadir gorulen 15,2 cm’den daha uzun penislerde, bu penisin uzunlugu % 90 olmasi gereken degerine duser.
• Diger arastirmalar, mikro penis olarak neyin sayildigini olcmeye calismislardir. 2014 yilinda yapilan bir calisma, mikro penis, sarkik ve gergin oldugunda 7 cm’den (yaklasIk 2.75 inc) kisa bir penis olarak tanimlamistir.
Ayrica 52.000’den fazla heteroseksuel erkek ve kadin uzerine yapilan arastirmada, kadinlarin yuzde 85’inin esinin penisinin buyuklugunden memnun oldugunu soylemislerdir. Buna karsilik erkeklerin sadece yuzde 55’i penis buyuklugunden memnun olduklarini bildirmislerdir.

Belirtileri
Kisilerin ozellikle medyadan ve *****grafide daha buyuk erkek ureme organlari gorduklerinde kendilerinde psIkolojik bir baski hissettikleri, yeterince buyuk olamayacagindan endise etmeleri sIk rastlanan bir durumdur. Ancak, kucuk penis sendromu olan kisiler takintili olarak penis buyuklugu hakkinda endise duymaktadirlar. Kucuk penis sendromu veya PDD’nin bazi semptomlari vardir:
• Surekli olarak penis boyutlarini medyadakiler de dahil olmak uzere digerlerininkiyle karsilastirmak
• Aksine kanitlara ragmen penisin alisilmadik derecede kucuk oldugu inanci
• Penis boyutunun carpik algilari
• Penis boyutunu alisilmadik derecede yuksek bir degere koymak
• Penis buyuklugunden utanmis veya utanmis hissetmek
• Penis buyuklugune iliskin endiselerinden dolayi esleriyle seks yapmakta zorluk cekmek
• Ereksiyon veya orgazm olmasi dahil olmak uzere cinsel fonksiyonlarda azalma
Kucuk penis sendromlu bazi kisilerin diger BDB semptomlari vardir:
• Gorunum ile obsesif mesgullerdir
• Kiyafet giymek veya satin almak gibi gorunumle ilgili tekrarlayan veya zorlayici davranislarsa bulunmak
• Gorunum hakkinda kronik sIkinti yasamak
• Gorunum hakkinda depresyon veya endise duymak
Her ne kadar kucuk penis sendromu ve BDD ayni durum gibi gorunse de, temel farkliliklar vardir. Kucuk penis sendromu tibbi bir tani degildir, oysa doktorlar bir kisiyi BDD tanisi olarak teshis edebilir.

Tedavi
Penis buyuklugu hakkinda hafif ila orta derecede endise duyan insanlar icin, ortalama penis buyuklukleri hakkinda veri arastirmak veya bir mikropenisin neyin olusturdugu konusunda bir doktora danismak yardimci olabilir. Bir kisi cinsel performans konusunda endise duyuyorsa, bir ortagin guvencesi ve desteginden rahatlik bulabilir. Arastirmalar, heteroseksuel kadinlarin buyuk cogunlugunun esinin penis buyuklugunden memnun oldugunu gostermektedir. Tibbi tedavi BDB’li erkeklere veya penis buyuklugu konusunda endise duyulmasina yardimci olabilir. Bazi tedavi secenekleri sunlardir:
• Bilissel davranisci terapi (CBT): Bu terapi turu insanlarin dusuncelerinin duygularini ve davranislarini nasil etkiledigini anlamalarina yardimci olur ve kaygiyi azaltmanin yollarini bulmalarina yardimci olabilir.
• Tetikleyicileri anlama ve adresleme: Bazilari icin, *****grafi veya iliski sorunlari gibi belirli tetikleyiciler penis buyuklugunde kaygiya neden olabilir. Bazi insanlar, tetikleyicilerini tanimlayarak ve onlari yonetmek icin calisarak belirtileri azaltabilir.
• Seks terapisi veya cift danismanligi: Penis buyuklugu endiseleri bir kisinin iliskisini veya seks yapma yetenegini etkilediginde, tedavi kayginin ustesinden gelmek icin bir ciftin birlikte calismasina yardimci olabilir.

Doktora Sorulacak Sorular
Penislerinin buyuklugu veya penis buyuklugu ile ilgili duygulari hakkinda endiselenen kisiler yardim ve destek icin doktora basvurmalidir. Doktorlarina sorulacak bazi sorular su sekildedir:
• Penisimin boyutu ortalama aralikta mi?
• Penis buyuklugu konusunda endiseli olmak yaygin midir?
• Kaygimin ustesinden gelmek icin ne yapabilirim?
• Beni bir terapiste goturebilir misiniz?
• BDD semptomlari var mi?
• Endise ile ilgili cinsel islev bozuklugunu yonetmede etkili stratejiler var mi?
Penis buyukluguyle ilgili endiseler sinir bozucu olabilir ve oz guvenini ve iliskilerini etkileyebilir. Penis buyukluguyle ilgili yanlis algilamalar, insanlarin ortalama bir aralikta olsalar bile penisinin diger insanlarinkinden daha kucuk olduguna inanmalarina neden olabilir. Cinsel egitim, bir partnerden destek ve uygun tedaviler kucuk penis sendromlu ve PDD’li kisilerin kaygilarini yonetmelerine yardimci olabilir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Horner Sendromu Nedir Sare Göz Sağlığı 0 12 - 09 - 2015 13:18
Adams stokes sendromu Sare Dahiliye 0 11 - 09 - 2015 13:52
Çatlak Diş Sendromu Nedir, Teşhis ve Tedavisi Nasıldır? Ezqi Ağız - Diş Sağlığı 0 26 - 06 - 2015 12:23
Anİ bebek ÖlÜmÜ sendromu: BeŞİk ÖlÜmÜ sendromu Ezqi Bebek Gelişim ve Bakımı 0 26 - 06 - 2015 12:06
Adams stokes sendromu Ezqi Dahiliye 0 21 - 06 - 2015 03:15