ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Haziran.2015, 15:44   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

ALOPESİ AREATA / Saç kıran


Alopesi areata halk dilindeki diğer adı saç kıran, saç, sakal, kaş ve vücutta bulunan tüm kıl köklerini etkileyerek yuvarlak halkalar şekilde ya da alopesi totalis vücuttaki tüm kılların dökülmesine sebep olan bir hastalıktır. En çok saçlı deride halka halka dökülmelere sebep olduğu için halk dilinde saç kıran adıyla bilinmektedir.



Saç kıran bir bağışıklık sistemi hastalığı olarak görülmektedir. Bağışıklık sistemimiz genelde dışarıdan gelen tehditlere karşı bizi savunurken, saç kıran rahatsızlığında bize karşı bizi savunuyor. Bu nasıl mı oluyor? Bağışıklık sisteminin harekete geçebilmesi için virüs, üzüntü, stres, sinirlilik ve bunalım durumları bağışıklık sistemini harekete geçirmede yeterlidir. Bir virüsle karşı karşıya geldiğinde bağışıklık sistemimiz bizi savunur savaşır ve sağlıklı bir birey olarak yaşamaya devam etmemizi sağlar. Sevgiliden ayrıldığımızda girdiğimiz bunalımlar, borçlar, sosyal fobi, sbs -lys vb. sınavlar ve iş yerinde ki sıkıntıları kafamıza taktığımız zaman sorun haline getirip kendimize zarar veriyoruz. Bağışıklık sistemide bize karşı savaşmaya başlıyor. Normalde kıllardan kurtulmak için zaman ve para harcarız birde yetmezmiş gibi canımız acır ama bu hastalıkta bağışıklık sistemimiz şekilsizde olsa vücudumuzda ki kıllardan bizi belli bir süreliğine uzaklaştırıyor.



Saç kıran neden olur?

Saç kıran hemen hemen herkesin her yaşta başına gelebilir. Bu bulaşıcı bir hastalık değildir. Aile bireylerinde daha önce böyle bir rahatsızlık ya da bağışıklık sisteminin vücuda karşı açmış olduğu (otoimmün) rahatsızlık geçirmişse kişinin saç kıran geçirme olasılığı vardır.

Saç kıran nasıl geçer ve saç kıran nasıl tedavi edilir?

aç kıranla başa çıkabilmek için moralinizi en yüksek seviyede tutmanız şart. Saçlarda başladığı zaman canınızı sıkmayın ya da saklamaya çalışmayın. Birazda saçları sıfıra kestirerek karizma olun belki havanıza hava katacaksınız. Bayanlar için saçları sıfır yapma fikri biraz zor olabilir ama bir çok ünlü bazı dönemlerde saçlarını sıfır yaptırmışlardır. Arada farklı tarzlar denemek lazım.



Sakal ve bıyıklarda çıktığı zamanda saçları kesmek kadar zor değildir, sakalı bıyığı kesmek birazda sinek kaydı dolaşsanız farklı olmaz mı?



Kaş ve kirpiklerde dökülmeye gelince her şeyin bir çözümü vardır bu hayatta sakın unutmayın. Son günlerde daha da moda olan kalıcı makyaj uygulamalarıyla hem baylar hem bayanlar bu dönemi rahatlıkla atlatabilirsiniz. Doğru bir yer ve doğru uzmanı seçmeyi unutmayın.



Saç kıran problemi yaşamaya başlayan kişilere altın bir kural tedavi için etrafınızdaki hiç kimseyi dinlemeyin ve geçer diye beklemeyin, bir hastaneden dermotoloji bölümünden randevunuzu alın ve tedaviye başlayın.



Saç kıran bir kaç defa tekrarlayabilir bunu için sakın canınızı sıkmayın kalıcı bir rahatsızlık değildir. Dökülen kıllar çıkma aşamasında ilk olarak beyaz olarak çıkar sonrasında kendi rengine döner aklınıza sakın bu konuyu takmayın.



İnternette yazan ya da etraftan söylenen bitkisel çözümler, ustura vurma, sirke ruhuyla ovalama, zeytin yağı vb. uygulamaları sakın denemeyin, saç kıran basit bir tedaviyle geçicekken kendinize kalıcı zararlar vermeyin.



Bu dönemi moralinizi en yüksek seviyede tutarak geçirin!
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık