ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Askerde bakım


En büyük asker her zaman Türk Askeridir. Günlük hayatımızda yapmış olduğumuz bakımların sebeplerinden bazıları çevremizdeki insanların beğenilerini toplamak, kendimizi iyi hissetmek, sosyal yaşamda yer edinmek, güzel görünmek ya da yakışıklı olmak gibi sebeplerdir. Fakat askerlik döneminde yapacağımız bakımlar daha çok, batık tırnak problemi, mantar hastalıkları, kalıcı cilt lekeleri ve cilt kanseri riskini asgari seviyeye indirebilmek için alacağımız önlemlerdir.

Acemi birliğine giderken yanınıza ayak sağlığınız için kullan-at 25 adet çorap alın. Yıkamak için zamanınız olmayacak olsa da kurutmak için astığınız çoraplarınız kurumadan sizin yerinize alacak olan arkadaşlarınız olacaktır. Askeriyenin verdiği çoraplar yaz günü 3 günden önce kurumuyor test edilmiş onaylanmıştır.

Hangi mevsimde giderseniz gidin ister doğuda ister batıda askerlik yapın yanınıza mini boy iki adet cildiniz için uygun güneş koruyucu krem mutlaka alın. Özellikle acemi birliğinizde eğitim yapabilmek için günün yaklaşık 12 saatini açık havada eğitim alanında geçireceğiniz için kışın soğuğundan yazın sıcağından nasibinizi alacaksınız. Cildinizde yanıklar ve kalıcı leke oluşumuna engel olmak için Güneş Koruyucu kremi yüz, boyun ve ense bölgenize sabah ve öğle mutlaka kullanmanızı tavsiye ederim.

Kulaklarımız tıpkı el ya da ayak parmaklarımız gibi vücut ısımızın en az iletilebildiği uzvumuzdur. Hissiyatı düşük ve hava şartlarına en çok maruz kalan bölgemizdir. Askeriyede termometre -7 dereceyi göstermeden bere giyilmesi yasak olduğu gibi yazın sıcağında kulaklarımızı korumak adına alabileceğimiz herhangi bir önlem yoktur. Tavsiyem şu ki bunun için yoğun nemlendirici vazelin gibi kremleri kulakların için sabah ve akşam kullanmalısın.

Askeriyede rutin olarak her gün 1 dakika gibi kısa bir süre içerisinde tıraş olman gerektiği için oluşabilecek batık kıl, cilt hassasiyeti ve sivilce oluşumu gibi cilt problemleriyle karşılaşabilirsin. Bu durumu en aza indirmek için cilt tipine uygun tıraş jeli ya da köpüğü ve tıraş sonrası bakım kremini kullanmanı öneririm. Cildin için uygun mini boy nemlendirici kremi cebinde taşıyabilirsin ve uygun bir zamanda cildine uygulayabilir ve cilt problemlerinin önüne geçebilirsin.

Zaman ayıramadığı için birçok kişinin yaptığı hatalardan biri tırnak makasıyla tırnaklarını dipten kesmek oluyor. Bu durumun sonuçları tırnak batması, tırnak iltihabı ve tırnak çekilmesi olayına kadar gidiyor. Sadece tırnak köşelerin dipten kesilmesi de tırnakların şekilsiz uzaması ve iltihap oluşmasına sebep oluyor. Ayak tırnaklarını haftada 1 defa düz, el tırnaklarını oval olarak kes ve sağlıklı olmasını sağla. Kimse tırnağının çekilmesini istemez. Senin bir farkın var bu yazı dizisini okuyorsun geriye sadece uygulamak kalıyor.

Sabahtan akşama kadar tüm yükünü çeken ayakların askerde botun içine hapis olacak. Terleyecek, şişecek, botlar vuracak ve yara olacak. Her akşam ayaklarını yıkamalısın burada dikkat etmen gereken ince bir ayrıntı bazı arkadaşlar ayaklarını sabunlu bırakıp daha iyi kokacağını düşünüyormuş bu hataya sen düşme nemli ve sabunlu kalan ayaklar mantar olma riskiyle karşı karşıyadır. Gündüz ayakların botun içine hapisken gecede çorapların içinde sen hapis bırakma ayaklarının de nefes almaya ihtiyacı var.

Askerde ayaklara dikkat!

Ayakların terlemesi ve botun içinde sürekli nemli olması da mantar hastalıkları için davetiyedir. Bunun için pudra ve pudralı ayak bakım kremleri kullanabilirsin. Botların vurmaması içinde tabanlık ve topuk arkası için jel koruyuculardan kullanabilirsin. Şanslıysan ayağına göre bot alabilirsin ama şansızsan büyük ya da küçük botlar verilmiş olabilir. Arkadaşlarınla değiştirip bu durumdan hemen kurtula bilirsin ama etrafında ayağına göre bot bulamamış arkadaşların olacaktır. Bunun için botların içine işaret yapabilirsin. Akşam botlarını birbirine bağlayıp bırakabilirsin. Ayak mantarı bulaşıcıdır aman dikkat!!!

Ayakların için kullanacağın pudrayı herhangi bir pişik durumuyla karşılaştığında da kullanabilirsin. Askere gitmeden önce çantanın içinde mutlaka olması gerekiyor.

Büyük askeri birliklerde çamaşırlar için fileler var bunun içine yıkanacak çamaşırlarını koyup makinanın içine atıyorsun. Makinadan çıkınca asma kısmı sana kalıyor. Burada dikkat etmen gereken çok önemli konular var. File yıkama sırasında açılıp diğer çamaşırlarla karışabiliyor. Bunun için fileyi sıkıca bağlamalısın. Astığın zaman da senin benim durumu ortaya çıkıyor. Bu durum için askeri kıyafetlerine ve iç çamaşırlarına işaretleyerek bu durumu ortadan kaldırabilirsin. Kimsenin kullanmadığı işaret olmasına dikkat et.

Küçük askeri birliklerde kendi çamaşırını kendin yıkamalısın. Bu durumda birçok asker çamaşırlarını deterjanlı bırakıyor bu da cilt hassasiyetine ve kaşıntıya sebep olur. Çamaşırları iyice durulayın, askere gitmeden önce annenden tüyolar almaya bak derim.

Acemi birliğinde eşyalar için dolaplar çok küçük bunun için kişisel temizlik malzemelerin için iki küçük çantan olsun. Bir çantanın içinde sabah tıraş olmak için malzemelerin, sabun, diş fırçası, diş macunu ve bakım ürünlerin olsun. Diğer çantanın içinde banyo malzemelerin; banyo jileti, sabun, sünger ve şampuanın olsun. Sabun ve sünger için kapalı kutuların olsun çantanın içinde sabun eriyebilir süngerin çantanın içini ıslatabilir.

Askeriyenin verdiği malzemeler;

Diş fırçası / Diş macunu
Sabun / Şampuan
El havlusu / Banyo havlusu
Eşofman takımı / Pijama takımı / Kapri
Kamuflaj 2 adet ( yazlık – kışlık )
Askeri yeşil atlet ve gri renkte atlet / Slip
Çorap / Kış için içlik takım
İki çift bot ( yazlık – kışlık ) ve spor ayakkabı
Çanta

Yanınızda götürmeniz gerekenler;

Atlet / Silip / Çorap ( Her bölgenin yeşil tonu farklı olduğu için gittiğin bölgenin çamaşır satan dükkânından temin edebilirsin.)
Spor ayakkabılar için kısa çorap almayı ihmal etme.
Botlar için siyah boya ve tabanlık
Dikiş seti ( kıyafetlere işaret koymak ve kopan düğmelerini dikmek için )
Tıraş jileti ve banyo jileti
Cildine uygun tıraş jeli ya da köpüğü / Tıraş sonrası bakım kremi
Tırnak makası / Deodorant / Sabun
Güneş koruyucu krem
Yoğun nemlendirici krem ( vazelin gibi )
Pudra ve pudralı krem

Telefon kartları: Telefon kartları alırken şifreli telefon kartlarını tercih edin daha çok konuşma yapabilirsiniz. Normal kontörlü kartlar daha çabuk bittiyor.
Aileniz ve arkadaşlarınız telefon numaralarının yazılı olduğu küçük ince defter.
Paranız, banka kartınız ve telefon kartlarınız için boynunuza asmaya cüzdan

Askeriyeye götüremeyeceğiniz malzemeler;

Ayna
El lambası
Kolonya
Kesici delici alet
Ağrı kesici vs. ilaç
Tütün ve mamulleri
Elektronik malzemeler
Her türlü yiyecek ve içecek
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık