ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 22.Haziran.2015, 15:27   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
You can not vote!
0
You can not vote!

Erkek Cilt bakımı


Sıcak yerine ılık duş alın

Serin bir sabah sıcak duşun yerini hiçbir şey tutmaz. Ama suyun sıcaklığını biraz azaltmak cildinizin kurumasını, dökülmesini ve kaşınmasını engeller. Su sıcaklığı arttıkça (ve suda uzun süre kaldıkça) cildinizdeki doğal yağlar akıp gider. Duşta 5 dakikadan fazla kalmamanızı öneriyoruz.

Nemlendirin

Erkek cildi kadınlara göre daha yağlıdır ancak yine de kırışıklık oluşumunu azaltmak için günlük nemlendirici kullanın. Normal veya yağlı cilde sahip erkekler için hafif bir losyon veya nemlendirici jel yeterli olabilir. Kuru cildiniz varsa daha güçlü bir nemlendirici kullanın.

Yüzünüzü sabunla yıkamayın, yüz temizleyici kullanın

Eğer yüzünüz hassas ise “sodyum lauril” sülfat içermeyen bir temizleyici kullanın. Kullanacağının yüz temizleyicide seramid, gliserin, ayçiçeği veya soya yağı veya petrolatum olmasına dikkat edin. Eğer cildiniz yağlıysa limon, çay ağacı yağı veya ökaliptus içeren temizleyiciler kullanın. Normal sabunlar yüzünüzdeki ince deri için iyi değildir.

Tıraş olmadan sakalları yumuşatın

Kolay tıraş için, sakalları iyice nemlendirin. Bunun için en iyi zaman duştan sonrasıdır, sakallar iyice nemlenmiş ve yumuşamış olur. Eğer tıraş bıçağı tahriş yapıyorsa köpük yerine tıraş jeli kullanın. Yeni üretile jeller sakalları daha yumuşak hale getirerek tahrişi ve kıl dönmelerini engellemeye yardımcı olur. Sakallarınızı mümkün olduğu kadar az tekrarla uzama yönünde kesin.

Alkol içeren aftershave kullanmayın

Tıraş cildinizin yüzeyindeki ölü hücreleri temizler. Bu durum cildinizi tahriş edebilir. Nemlendirici rahatsızlık hissini azaltabilir ancak alkol içeren losyonlar durumu kötüleştirir. Alkol içeren losyonlar bakterileri öldürerek kesiklerin mikrop kapmasını engelleyebilir ancak yeni tıraş bıçakları ile yüzünüzü kesmeniz oldukça seyrektir.

Hafifçe vurarak kurulanın, havluyu sürtmeyin

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla hafifçe vurarak kurulanın, sürterek kurulanmak cildi tahriş eder ve gereğinden fazla kurumasına neden olur.

Almadan önce etiketleri okuyun

Cilt bakım ürünlerinin etiketleri ilk bakışta karmaşık gelebilir, yardımcı olabilecek anahtar kelimeleri arayın. “Noncomedogenic” sivilceye neden olmaz demektir. “Alkolsüz – Alcohol-free” cildinizi kurutmaz, Antioksidan veya A,C,E vitamini içerenler ise cildinizin kendini yenilemesine yardımcı olur.

Kokulu ürünleri kullanmayın

Cilt bakım ürünlerindeki kokular genellikle sentetik malzemelerdir ve cildinizi kurutup rahatsız edebilir. Eğer hassas cilde sahipseniz kokusuz ürünleri tercih edin. Bazı erkekler limon veya lavanta gibi doğal içeriklerle koku verilmiş ürünleri tercih ederler.

Kaz ayaklarını yok edin

Eğer göz veya ağız çevrenizde çizgiler oluşmaya başladıysa “hyaluronic acid” içeren nemlendirici kullanın. Kaz ayağı gibi daha derin çizgiler için “retinol” veya “glicolic acid” içeren yaşlanma engelleyici krem kullanın. Bu doğal içerikler cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri temizler ve çizgileri yumuşatır.

Güneş koruyucu kullanın

Yaşlanma lekelerinin ve kırışıklıkların en büyük nedeni güneş ışığının verdiği hasardır. Günde 5 dakika bile güneşte kalsanız cildiniz büyük oranda etkilenir. Sabah bakımınıza güneş koruyucu veya en az 30 SPF içeren nemlendirici ekleyin. Ürünün geniş spektrumlu yani hem yakıcı hem yaşlanmaya neden olan ışınları engelleyici olmasına dikkat edin.

Ayaklar

Yaşlandıkça ayak derimiz kalınlaşır ve çatlar. Eczaneden bir ponza taşı alın ve sertleşen kısımları duşta her gün temizleyin. Sonra da ayak için üretilmiş güçlü nemlendiriciler kullanın. Eğer çatlaklar çok kötü ise kalın bir tabaka nemlendirici sürün, çoraplarınızı giyin ve o şekilde uyuyun.

Genital bölge kılları

Genital bölgedeki kılları temizlemek için tıraş bıçağı yerine elektirikli tıraş makinası kullanın. Bu bölgedeki kıllar kıl dönmesine yatkındır. Mutlaka bıçak kullanacaksanız kılları iyice nemlendirin, tıraş jeli kullanın. Kılsız bir görünüm istiyorsanız ağda yaptırmayı düşünün, evet kulağa korkunç gelebilir ancak hem uzun süre kalıcı olur hem de kıl dönmelerini engeller.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İşte cilt düşmanı alışkanlıklar... Sare Cilt Bakımı 0 12.Eylül.2015 13:33
Japon Balığı ve Bakımı Muhtar Hayvanlar Alemi 0 15.Temmuz.2014 08:08