SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt Dün, 07:31   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türkiye’ye 6 ayda turizmden 25.7 milyar dolar geldi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Yılın ilk altı ayında Türkiye, 25 milyon 759 bin ziyaretçi ağırlayarak, turizm gelirinde 25 milyar 746 milyon dolarla geçen yılın seviyesini korudu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında bu yılın ilk altı aylık turizm verilerini paylaştı. Bakan Ersoy, küresel ölçekte hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, bölgesel gerilimler, jeopolitik gelişmeler, ekonomik dalgalanmalar ve uluslararası seyahat hareketliliğinde yaşanan değişimlerin turizm sektörünü doğrudan etkilemeye devam ettiğini söyledi.

Bu ortamda Türkiye’nin istikrarlı büyümesini koruduğuna dikkat çeken Ersoy, şöyle devam etti: “İlk 6 aylık toplam ziyaretçi sayısına bakıldığında 2025 yılında 26 milyon 389 bin ziyaretçi vardı. Bu yılın ilk 6 aylık sürecinde Türkiye’ye 25 milyon 759 bin ziyaretçi girişi olmuş. Bu da eksi 2,4’lük bir dağılma karşılığına gelmektedir. Aslında bu yılın en zor çeyreğini geride bıraktığımızı düşünüyoruz. TGA’nın yoğun tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle üçüncü çeyrek itibarıyla tekrar pozitif bir büyümeye geçeceğimizi öngörüyoruz.”

Veriler dikkat çekti

Bakan Ersoy, ortalama kalış süresinin ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre 9.96’dan 10.01 geceye yükseldiğini belirterek, kişi başı gecelik harcamanın 106 dolardan 109 dolara çıktığını kaydetti. Yabancı ziyaretçi harcamasının ise 122 dolar olduğunu bildiren Ersoy, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde dış politikada atılan barış sağlayacak adımların savaşan taraflarca da takdirle karşılanması, TGA’nın krizlerin başladığı andan itibaren gerçekleştirdiği yoğun tanıtım, Türkiye’ye yönelik oluşan güvenlik endişelerini büyük ölçüde ortadan kaldırdığını ve 3. çeyrek itibarıyla pozitif büyüme olarak verilere yansıyacağını öngörüyoruz” dedi.

Turizme özel kaynak

Bakan Ersoy, yılın ilk yarısında Türkiye’de konser veren dünyaca ünlü sanatçıların organizasyonlarına sağlanan desteklerin önemini anlatırken, şunları kaydetti: “UEFA Avrupa Ligi Finali, Formula 1’in 2027 itibarıyla İstanbul’a dönecek olması; Türkiye’nin ateş çemberi içindeki bölgede istikrar adası olduğunu bir kez daha tescillemiş olduk. İkinci bir adım ise Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirdiğimiz, sektöre 60 milyar dolar kredi imkanı sunan Turizm Destek Paketi oldu. Üçüncü adım, Cumhurbaşkanımızın onayıyla turizm işletme belgeli konaklama tesislerinde çalışan sigortalı başına aylık 3 bin 500 lira prim desteği sağlanması amacıyla toplam 6 milyar liralık kaynak ayırdık. Dördüncü adım, konaklama vergisini yıl sonuna kadar yüzde 1’e çektik.”



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık