SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 02-06-26, 07:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Bakan Bayraktar’dan enerji güvenliği mesajı: Türkiye kilit ülke konumunda


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Azerbaycan’da düzenlenen Bakü Enerji Haftası’na katılarak enerji güvenliği bağlamında dünyaya mesaj verdi. Türkiye’nin enerjideki önceliklerini; arz güvenliğini sağlamak, ithalat bağımlılığını azaltmak, ekonomik büyümeyi desteklemek ve yüzyılın ortalarına doğru net sıfır emisyon hedefine ulaşmak olarak sıralayan Bakan Bayraktar, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkinin, güçlü ikili iş birliğinin tüm bölge için nasıl stratejik değer yaratabileceğinin dikkat çekici bir örneği olduğunu söyledi. Bakan Bayraktar, “Ortak tarihimiz ve kardeşliğimiz üzerine kurulu olan ortaklığımız, Avrupa’nın enerji güvenliğine önemli katkılar sağlamıştır” dedi. Bayraktar, Bakü-Tiflis-Ceyhan,Güney Kafkasya Boru Hattı, TANAP ve STAR Rafinerisi gibi amiral projelerin, bölgesel enerji mimarisini dönüştürdüğünü anlattı.

Yapıcı çabalar

Doğu ile Batı arasında stratejik bir konuma sahip olan Türkiye’nin, güvenilir bir ortak, bir enerji merkezi ve bölgesel enerji projelerinde kilit olma rolüne devam edeceğini kaydeden Bakan Bayraktar, “Bu yıl COP31’e ev sahipliği yapacak ülke olarak Türkiye, küresel enerji ve iklim diyaloğuna yönelik yapıcı çabalarını sürdürmeye ve daha dayanıklı, daha sürdürülebilir bir enerji geleceğinin inşasına katkıda bulunmaya kararlıdır” dedi.

Merkez ülke vizyonu

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki güçlü enerji ilişkileri, Bakü Enerji Haftası’nda yeni bir aşamaya geçti. BOTAŞ ile birlikte SOCAR, TotalEnergies ve ADNOC şirketleri, Azerbaycan’dan 2029’dan başlamak üzere 15 yıl boyunca Türkiye’ye toplam 33 milyar metreküp doğal gaz sağlayacak bir anlaşmayı imzaladı. Anlaşmaya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan sosyal medya açıklamasında ise şunlar kaydedildi: “Bakü Enerji Forumu marjında Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in katılımıyla millî şirketimiz BOTAŞ ile SOCAR, TotalEnergies ve ADNOC arasında 15 yıllık yeni bir doğal gaz tedarik anlaşması imza altına alındı. Söz konusu anlaşmayla, Absheron sahasındaki yeni üretim yatırımları kapsamında 2029 yılından itibaren ülkemize toplam 33 milyar metreküp doğal gaz arzı sağlanacak. Türkiye’nin enerjide merkez ülke olma vizyonunu destekleyen bu stratejik adım; ülkemizin, bölgemizin ve Avrupa’nın enerji arz güvenliğine önemli katkılar sunacaktır.”

Mega projeler hayata geçiyor

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj gönderdi. Mesajında, bölge için hayal olarak nitelendirilen birçok mega projeyi, Azerbaycan’la birlikte başarıyla hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydedenCumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı: “Bakü-Tiflis-Ceyhan, Bakü-Tiflis-Erzurum ve TANAP Boru Hattı gibi projeler, Azerbaycan’la birlikte başlattığımız ve bir diğer dost ülke Gürcistan’ın katkılarıyla tamamladığımız projeler olmayı sürdürüyor. Azeri-Çırak-Güneşli ve Şahdeniz ortaklığımız suretiyle Azerbaycan’la iş birliğimizin daha da derinleştiğini görüyoruz. İnşallah Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Bulgaristan arasında yeşil elektrik iletimi ve ticareti projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte, tüm bölgemizin enerji güvenliğine katkı sunmayı temenni ediyoruz. Türkmen gazının Azerbaycan ve Türkiye üzerinden ihracı hususunda iş birliğimizi geliştirmek için önümüzde büyük fırsatlar bulunmaktadır. Kazakistan’ın doğal kaynaklarının Batı pazarlarına ulaştırılmasında Bakü-Tiflis-Ceyhan Hattının daha da artarak kullanıldığına şahit oluyoruz. Türkiye olarak yenilenebilir ve yeşil enerji dahil enerjinin tüm boyutlarında verimlilik ve çevreye saygıyı esas alarak etkinliği sağlamaya yönelik bir vizyona sahibiz.”



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık