SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 20-04-26, 07:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yeşil çelikle gövde gösterisi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Serkan Arman - Fuarda ekonomi basınıyla bir araya gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, dünyanın hızlı bir dönüşümden geçtiğine; ekonomi, üretim ve ticaret dengelerinin yeniden şekillendiğine dikkat çekerek, “Çelik sektörü de bu küresel değişimden doğrudan etkileniyor” dedi. Sektörde artık sadece kapasite artırmanın ve büyümenin yeterli olmadığını dile getiren Tosyalı şunları söyledi:

“Maliyet avantajı tek başına belirleyici olmaktan çıktı. Ticaret politikaları, anti-damping önlemleri ve karbon regülasyonları oyunun kurallarını köklü biçimde değiştiriyor. Tosyalı olarak bu büyük resmi görerek son 5 yılda ciddi adımlar attık. Farklı coğrafyalarda yatırımlarla madenden nihai ürüne uzanan entegre bir Tosyalı çelik ekosistemi oluşturduk. Nitelikli yeşil çelik üretimiyle küresel olarak bizi çok daha güçlü bir konuma taşıyan bu iş modelinin çelik sektörünün geleceği için önemli bir referans olduğuna inanıyoruz.”

Yufka inceliğinde

Tosyalı’nın nitelikli yeşil çelik üretimiyle küresel sınırları aşmaya devam ettiğini belirten Fuat Tosyalı, şöyle devam etti:

“Küresel çelik üretiminde ilk 20 oyuncu arasına girme hedefi doğrultusunda ilerliyoruz. Dünya çelik üreticileri sıralamasında 2020’de 84. sıradaydık. 2024’te 46. sıraya yükselerek güçlü bir sıçrama yaptık. Avrupa’nın ürettiği toplam sıvı çeliğin yüzde 10’unu tek başına üretebilen bir kapasiteye sahibiz. 2025’te toplamda 2 milyar doların üzerinde ihracata ulaştık. Türkiye’nin toplam çelik ihracatındaki payımızı yüzde 12 seviyesine çıkardık. Ancak bizim için asıl farkı yaratan madenden nihai ürüne uzanan entegre bir ekosistem oluşturan iş modeli.”

Fuarda çok ince sıcak sac üretimiyle Tosyalı’nın bir sınırı daha aştığını belirten Tosyalı, “0.80 mm kalınlığındaki sıcak sac üretimini gerçekleştirebilen nadir üreticilerden biriyiz. Bunun için 300 tonluk dev potalarda 1700 derecede kaynayan o devasa çelik kütlesini baklava yufkası inceliğine getiriyoruz” dedi.

Tosyalı’nın verdiği bilgilere göre grubun Cezayir’de daha fazla sıvı çelik kapasitesi oluşturarak, bunu yüksek katma değerli ürünlere çevirecek 2.5 milyar dolarlık yeni bir kompleks yatırım hamlesi bulunuyor. Bu yatırımla 3 milyon tonluk bir kapasite artışı olacak. Bu yatırımla hem petrol ve gaz boruları için hammadde sağlanacak, hem de otomotiv çeliği kapasitesi artırılacak. 9 milyar dolar cirosu bulunan Tosyalı’nın sene sonu ciro hedefi ise 10 milyar dolar.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Togg’da yeni model yolda

Otomotiv ve savunma alanındaki gelişmelere de değinen Fuat Tosyalı, Togg’un yeni modeli T6X için “Haziran 2026’da siparişleri almaya başlarız, temmuzda teslimata geçeriz” dedi. Togg’un 100 bininci aracını yola çıkarmaya hazırlandıklarını belirten Tosyalı, batarya teknolojilerinde küresel gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. Altay tankı projesinde, Ankara’daki tank ve yeni nesil zırhlı araçlar tesisinde seri üretimde yıllık 96 adetlik kapasiteye ulaşmayı planladıklarını ifade etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yerli üretim vurgusu

Türkiye’deki kapasite kullanım oranlarının yüzde 60 seviyelerine düştüğüne dikkat çeken Fuat Tosyalı, “Uzak Doğu’dan gelen dampingli ürünlerin baskısı altındayız” dedi. Çelik endüstrisinin bağımsızlık için kritik olduğunu belirten Tosyalı, mevcut kapasitenin ihtiyacı karşıladığını dile getirerek, “Dışarıdan birilerine, örneğin Çinli üreticilere ihtiyacımız yok, her şeyi biz kendimiz yaparız” diye konuştu. Son 5 yıldaki toplam yatırım tutarı 6 milyar doları aşan şirketin bu yatırımlarının büyük çoğunluğu sürdürülebilirlik odaklı projelerden oluşuyor. Şirket, 1.2 GW kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük öz tüketim GES projelerinden biri için ilk adımı 2025 yılında Osmaniye’de attı. Proje tamamlandığında Tosyalı, öz tüketiminin yüzde 50’ye yakınını güneş enerjisinden sağlayacak.





Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık