SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 01-04-26, 12:38   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türkiye'nin ham çelik üretimi arttı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), şubat ayına ilişkin çelik üretimi, tüketimi ve dış ticaret verilerini açıkladı. Buna göre, söz konusu ayda Türkiye'nin ham çelik üretimi, 2025'in aynı ayına kıyasla yüzde 3,4 artarak 3 milyon ton oldu. Yılın ilk iki ayında üretim miktarı, yüzde 4,7 artışla 6,4 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.

Nihai mamul tüketimi de şubatta yıllık bazda yüzde 11,3 artışla 3,2 milyon tona, ocak-şubat döneminde yüzde 4,1 artarak 6,7 milyon tona çıktı.

Çelik ürünleri dış ticareti

Çelik ürünleri ihracatı, şubatta 2025'in aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 8,6 artışla 1,1 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 azalışla 714,8 milyon dolar oldu.

Ocak-şubat döneminde de geçen yılın aynı dönemine kıyasla ihracat, miktar bazında yüzde 13,5 azalışla 2 milyon tona, değer bazında yüzde 15,2 düşerek 1,3 milyar dolara geriledi.

İthalat, şubatta geçen yılın aynı ayına göre miktar bakımından yüzde 9 artışla 1,5 milyon ton, değer yönünden yüzde 7,2 yükselişle 1 milyar dolar olarak hesaplandı.

Yılın ilk iki ayında ithalat, geçen yılın aynı dönemine göre miktar yönünden yüzde 10,8 azalışla 2,7 milyon ton, değer yönünden de yüzde 11,7 düşüşle 1,9 milyar dolar seviyesine indi.

Geçen yılın ocak-şubat döneminde yüzde 72,5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 69,7 seviyesine düştü.

Çelik ticareti olumsuz etkileniyor

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, AB'ye yönelik ihracatta zayıflama eğiliminin dikkat çektiğini ve 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni korunma önlemleri öncesinde endişelerin arttığını aktardı.

Yılın ilk iki ayında AB'ye ihracatın yüzde 36 azalışla 540,5 bin tona gerilediğini belirten Yayan, şunları kaydetti: "Türkiye'nin ikinci en büyük ihracat pazarı Orta Doğu'da jeopolitik riskler ve ekonomik yavaşlama kaynaklı olarak talepte dramatik düşüşler yaşandı ve bölgeye yönelik ihracatımız yüzde 38 azalışla 278,7 bin tona geriledi. Güney Amerika ve BDT ülkelerine yönelik ihracatta kaydedilen sınırlı seviyedeki artışlar, pazar çeşitlendirme açısından olumlu görünüm ortaya koysa da ana ihracat pazarlarında yaşanan kayıplar telafi edilemedi. Avrupa'nın tedarik güvenliğini yeniden yapılandırma eğilimi kapsamında Türkiye'nin 'Made in Europe' yaklaşımına daha fazla entegre edilmesi, Türk sanayisi açısından bir fırsat oluşturuyor. Ayrıca İsrail-ABD ve İran savaşının yol açtığı artan jeopolitik riskler, dünya ticaretini ve çelik ticaretini olumsuz etkiliyor. Türkiye'nin barış girişimlerini artırması, savaşın Türk ekonomisi ve çelik sektörü üzerindeki olumsuz etkilerini asgariye inmesini sağlayacağı değerlendiriliyor."



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık