SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 11-03-26, 14:13   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tarım sezonunun ilk 4 ayında yağışlar geçen yıla göre yüzde 38 arttı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Türkiye'de su/tarım yılı yağışları, mevcut senenin 1 Ekim'i ile sonraki yılın 30 Eylül'üne kadar olan dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğünce takip edilip hesaplanıyor.

AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar su/tarım yılı ekim-ocak yağışları (1991-2020) 253,2 milimetre ölçüldü. Yağışlar, geçen yılın su/tarım yılı 4 aylık döneminde 181,4, bu yılın su/tarım yılı 4 aylık döneminde ise ortalama 250,9 milimetre olarak kayıtlara geçti.

Ülkedeki 2026 su/tarım yılı 4 aylık yağışlarında uzun yıllar ortalamasına göre normali civarında, geçen yıla göre ise yüzde 38 arttı.

Yağışlar bu dönemde Konya, Kastamonu, Samsun, Çorum, Malatya, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ve Kilis çevreleri ile Sinop ve Kastamonu'nun güneyinde yer yer yüzde 40’ın üzerinde azaldı. İzmir'in batısı, Sinop ve Kastamonu'nun kuzeyi, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Sivas, Kayseri, Yozgat, Şırnak, Hakkari ve Van çevrelerinde ise yer yer yüzde 40'ın üzerinde arttı.

Bölge genelinde su yılı yağışları Marmara, Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde normali civarında, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise normalinin biraz altında gerçekleşti.

Normallerine göre en fazla azalma yüzde 5 ile İç Anadolu Bölgesi’nde görüldü. İl geneli yağışlarda en fazla yağış 560,8 milimetre ile Zonguldak'ta gerçekleşirken, normaline göre en fazla artış yüzde 39 ile Düzce'de kaydedildi. Yağışlarda en az yağış 95,6 milimetre ile Iğdır'da, normaline göre en fazla azalma yüzde 29 ile Rize'de kayıtlara geçti.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık