SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 09-02-26, 12:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türk zırhlıları orta kalibrede yeni milli silahına kavuşuyor


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]SARSILMAZ İş Geliştirme ve Yurt Dışı Satış Müdürü Oğuz Çetintürk, yurt dışından temin edilirken millileştirilen 25 mm topa ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile SARSILMAZ'ın yüzde 50 ortaklığıyla kurulan TR Mekatronik'in ilk ürünün taarruz ve taktik keşif helikopteri ATAK için geliştirilen burun topu olduğunu ifade eden Çetintürk, oldukça zorlu gereksinimler ve derin mühendislik birikimi gerektiren projede kalifikasyonları tamamladıklarını, Türkiye ile dost ve müttefik ülkelere teslimatları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu derin birikimin üzerine yol haritalarında bulunan orta kalibre silah sistemlerine sıra geldiğini anlatan Çetintürk, burada ilk ürünün de 25 mm kara ve deniz topu olduğunu belirtti. Çetintürk, şöyle konuştu:

"Dünyada sadece birkaç ülkenin ve şirketin geliştirebildiği bir silah sistemi. 25 mm orta kalibre silah sistemi entegre olduğu platformlarda 2 kilometrenin üzerinde etkili menzili ve 25 mm kalibrenin getirmiş olduğu yüksek balistik tahrip gücüyle özellikle zırhlı tehditleri hedefliyor. Böyle olduğunda da 4x4, 8x8 bir zırhlı aracın üzerine bu silahı entegre ettiğinizde 2 kilometreden gördüğünüz herhangi bir zırhlı aracı etkisiz hale getirme şansınız bulunmakta. Bu da sahada size önemli bir kuvvet çarpanı olarak geliyor. Projemiz oldukça zorlu, Türk ordusuna yakışan kaliteyi yakalamak için Savunma Sanayii Başkanlığının da desteğiyle belirlenmiş en zorlu şartların birçoğunu bitirdi. Yakın zamanda envantere gireceğinin müjdesini vermek için heyecanla bekliyoruz. SARSILMAZ ve TR Mekatronik olarak bu müjdeyi vermenin gururunu yaşıyoruz."

Almanya'da gövde gösterisi! 2 bin Türk askeri katılıyor, birlikler bölgeye ulaştıÇetintürk, silahın ilk olarak Özel Maksat Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Projesi'nde FNSS aracı ve ASELSAN kulesine entegre şekilde yakın zamanda envanterde görüleceğini bildirdi.

Silahın hem kendi başına hem de kule üzerindeki atış testlerinin, kalifikasyonunun birçoğunun tamamlandığını aktaran Çetintürk, silahın kara ve denizdeki hareketli platformlar başta olmak üzere ihtiyaç halinde sabit platformlarda da kullanılabileceğini söyledi.

Oğuz Çetintürk, silahın deniz için farklı bir versiyonu çıkmadığını, boyası ve konnektörleri değiştirilerek yeni bir tasarım ve kalifikasyon sürecine gerek duyulmadan çözüm üretilebildiğini ifade etti. Çetintürk, talep halinde en kısa sürede deniz platformlarına da uyarlanabilir bir silah olduğunu kaydetti.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık