SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 02-02-26, 11:21   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Altın ve gümüşte 3 günlük dev kayıp: Fiyatlar neden geriliyor?


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ABD'deki siyasi belirsizlikler ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığına ilişkin adaylık süreci piyasalardaki oynaklığı artırırken, değerli metallerde cuma günü başlayan "düzeltme" hareketi, yeni haftanın ilk işlem gününde hız kazandı.

Altının ons fiyatı 29 Ocak’ta 5 bin 600 doların üzerine çıkarak rekorunu yenilerken, 30 Ocak Cuma günü yüzde 9 düştükten sonra, bugün de yüzde 8,3'lük gerilemeyle 4 bin 500 doların altına indi.

Gümüş piyasasında ise kayıplar daha da derinleşti. Cuma günü yüzde 26 ile tarihinin en sert günlük düşüşlerinden birini kaydeden gümüş, bugün yüzde 14 daha değer kaybederek 75 doların altına indi.

Gram altında 1.600 TL’lik dev kayıp sonrası kritik üç gün! Zirveden alan ne yapacak? İşte yeni senaryoYATIRIMCILAR DİĞER VARLIKLARDAKİ KAYIPLARINI KARŞILAMAK İÇİN NAKDE YÖNELDİ

Analistler, bu sert düşüşün ana nedenleri arasında vadeli işlem piyasalarındaki teminat tamamlama (margin call) zorunluluklarını ve yatırımcıların diğer varlıklardaki kayıplarını karşılamak için nakde yönelmesini gösteriyor.

CME Group'un vadeli işlemlerde teminat artırması ve yatırımcıların nakit ihtiyacıyla zorunlu tasfiyeye gitmesi de satışlarda etkili oldu. Öte yandan, Minneapolis'te yaşanan bir olay sonrası patlak veren tartışmalar nedeniyle ABD hükümetinin kısmi kapanma sürecine girmesi risk iştahını daha da zayıflattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kevin Warsh'u Fed Başkanlığına aday olarak göstermesinin piyasalarda "daha uzun süre yüksek faiz" endişesini ve para politikasında belirsizliği tetiklediğini belirten analistler, bu durumun doları güçlendirdiğini ve altın-gümüş gibi faiz getirisi olmayan varlıkların cazibesini azalttığını bildirdi.

Analistler, bu ortamda altının geleneksel bir güvenli liman varlığı olmaktan ziyade yatırımcılar için bir likidite kaynağı olarak kullanıldığını da hatırlattı.

Öte yandan, piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi Bitcoin'in fiyatı, kısa süreliğine 75 bin doların altına indi.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık