SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 20-01-26, 11:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tarımsal girdi fiyat endeksi yükseldi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın kasım ayına ilişkin Tarım-GFE verilerini açıkladı. Buna göre, endeks Kasım 2025'te bir önceki aya kıyasla yüzde 1,84, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 31,43, Kasım 2024'e kıyasla yüzde 34,24 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 32,44 yükseldi.

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 1,96, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 1,1 artış kaydedildi. Kasım 2024'e göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde yüzde 35,49, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde yüzde 27,01 artış gerçekleşti.

Alt gruplar

Yıllık Tarım-GFE'ye göre 6 alt grup daha düşük, 5 alt grup daha yüksek değişim gösterdi. Yıllık artışın az olduğu alt gruplar yüzde 19,38 ile tarımsal ilaçlar, yüzde 21,36 ile bina bakım masrafları oldu. Kasım 2024'e göre yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise yüzde 65,48 ile veteriner harcamaları, yüzde 46,09 ile gübre ve toprak geliştiriciler olarak tespit edildi.

Aylık Tarım-GFE'ye göre 9 alt grupta daha düşük, 2 alt grupta daha yüksek değişim görüldü. Kasım 2025'te bir önceki aya göre artışın düşük olduğu alt gruplar yüzde 0,44 ile veteriner harcamaları, yüzde 0,68 ile diğer mal ve hizmetler olarak belirlendi. Buna karşılık, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla yüzde 4,51 ile enerji ve yağlayıcılar, yüzde 1,88 ile makine bakım masrafları olarak hesaplandı.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık