ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26 - 06 - 2015, 10:24   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Vergi şampiyonu belli oldu




2014 yılında Türkiye'nin en çok vergi veren kişisi işadamı Tarık Şara oldu.

Listenin 2. sırasında Rahmi Koç yer aldı. Tara ve Koç'u Semahat Sevim Arsel izledi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 2014 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı.



İŞTE 2014'ÜN VERGİ ŞAMPİYONLARI...


Buna göre, 2014 yılı için 37 milyon 582 bin 415,87 lira vergi tahakkuk ettirilen Şarık Tara, Türkiye'nin vergi şampiyonu oldu.

Tara'yı, 29 milyon 753 bin 89,99 lira vergi tahakkuk ettirilen Mustafa Rahmi Koç ve 26 milyon 36 bin 378,07 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel takip etti.

EN ÇOK VERGİ ÖDEYEN KURUM ZİRAAT

Ziraat Bankası ise, ödediği 1 milyar 589 milyon 48 bin 906,49 lira ile geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyen kurum oldu.

Geçen yıl en fazla kurumlar vergisi ödeyenler listesinde, Ziraat Bankası'nın ardından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 1 milyar 461 milyon 674 bin 538,56 lira ile ikinci sırada yer alırken, Garanti Bankası 1 milyar 315 milyon 635 bin 211,18 lira ile üçüncü oldu.

En fazla kurumlar vergisi ödeyenler listesinin ilk 10 sırasında merkezi Ankara'da bulunan 3, İstanbul'da bulunan 7 kurum yer aldı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN VERGİ REKORTMENLERİNE TEŞEKKÜR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin vergi rekortmenlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Geçen yıl Gelir ve Kurumlar Vergisi beyanlarına göre, Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden mükelleflerin vergisel yükümlülüklerine en yüksek gönüllü uyumu göstererek tüm topluma örnek olduklarını kaydeden Şimşek, "Bu nedenle mükelleflerimizi kutluyor, hepsine şükranlarımı sunuyorum" ifadesini kullandı. Şimşek, toplumda vergi bilincinin ve gönüllü uyumun en üst seviyede sağlanması amacıyla hizmet kalitesini sürekli iyileştirmeye, mükellefleri vergi uygulamaları konusunda etkin bir şekilde bilgilendirmeye ve vergi süreçlerinin kolaylaştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmaları her geçen gün artırarak sürdürdüklerini bildirdi.

Maliye Bakanı Şimşek, mükellef odaklı hizmet yaklaşımının gereği olarak teknolojik yenilikleri yakından takip ettiklerini, geliştirilen elektronik uygulamalar ile mükelleflere zaman ve emek tasarrufu da sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Şimşek, şunları kaydetti:

"Topladığımız vergiler ile etkin bir şekilde kamu hizmetlerini finanse ederek vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulmakta, birçok yatırıma imkan sağlanarak ülkemizin ekonomik büyümesi gerçekleştirilmektedir. Ödediği vergilerle ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan 2014 yılı Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi Türkiye geneli ilk 100 sıralamasına girmiş mükelleflerimiz başta olmak üzere tüm mükelleflerimize teşekkür eder, iş hayatlarında başarılar dilerim."











Vergi şampiyonu belli oldu - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Potanın Perileri"nin rakibi belli oldu aSpeNDos Diğer Spor Dalları 0 23 - 06 - 2015 08:02