ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 26.Haziran.2015   #1 (permalink)
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
O milletvekilleri 70 bin TL maaş alacak!




Geçtiğimiz günlerde yemin eden vekilleri arasında emekli olup da milletvekili seçilenler yaklaşık 70 bin TL’lik maaş alacak.

TBMM Başkanı’nın hangi partiden seçileceğine göre şekillenecek olan Başkanlık Divanı’nda, yapılan hesaplamalara göre Ak Parti’ye 8, CHP’ye 4, MHP ve HDP’ye ise 3’er üyelik düşüyor.





Her partiye 1’er TBMM Başkanvekilliği koltuğu düşen Başkanlık Divanı’ndan partiler arası pazarlıklarla TBMM İdare Amirliği ve katip üyeliklerde değişiklikler gündeme gelebilecek. TBMM Başkanlığı ayrıca, MHP ile HDP’nin milletvekili sayısı eşit olduğu için boşa çıkan RTÜK üyeliğinin kime verileceği konusunun da içinden çıkmaya çalışıyor. Geçmişteki uygulamaları inceleyen TBMM Başkanlığı, “kura çekimine” yakın duruyor.

EMEKLİ OLUP DA SEÇİLENLER 70 BİN TL MAAŞ ALACAK

Yeni milletvekilleri 15 Temmuz’da 3 aylık olarak 45 bin TL’nin üzerinde bir maaş alacak. Emekli olan milletvekilleri ise ayrıca 8 bin TL civarındaki emekli maaşlarını 3 aylık olarak toplu şekilde alacak. Bu durumda emekli olup da milletvekili seçilenler yaklaşık 70 bin TL’lik maaş alacak.

İLETİŞİM ÖDENEĞİ

Yeni milletvekillerine 2 aylık maaş tutarında yani 30 bin TL’lik telefon, telgraf ve posta gideri de verilecek. Milletvekilleri bu hakları Meclis’e ilk adım attıklarında kayıt işlemini yaptırırken imzaladıkları kâğıtlarla kazanmış oldu.

Kadın milletvekili sayısı 98’e çıktığı için Meclis’teki kuaför sayısı artırılırken, küçük bebekli ve çocuklu milletvekilleri ile emziren milletvekilleri için yeni emzirme odası ve lokantalarda mama sandalyeleri için hazırlık yapıldı.

Kaynak : Milliyet
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öğrencilere 2 bin lira maaş aSpeNDos Ekonomi Haberleri 0 24.Haziran.2015 11:32