ForumAilem.Com - Paylasimin Yeni Adresi
  SohbetYaz



Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23 - 06 - 2015, 08:46   #1 (permalink)
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yasağa rağmen SMS geliyorsa bunu yapın




Reklam SMS'lerini yasağa rağmen atanlar alacakları cezanın farkında değil...Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yakın zamanda, ticari şirketlere tüketicileri bıktıran, reklam mesajları atmamaları için yasak getirdi. Ancak yasağa rağmen ticari firmalar hâlâ reklam mesajları atıyor.




Ticari firmaların reklam mesajlarını atmaya devam etmesi ile ilgili tüketicileri bilgilendiren Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, vatandaşların bu tarz SMS’ler alması halinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü’ne şikayet etmelerini tavsiye etti.

Kendisinin de aynı konudan muzdarip olduğunu aktaran Küçük, “Bana reklam içerikli gelen tüm mesaj ve mailleri silmiyorum. Liste halinde bakanlığa şikayet edeceğim. Bana bu SMS'leri gönderen firmalar alacakları cezanın farkında değiller” diye konuştu.

BTK’yı göreve davet ediyorum Tüketicilere istemedikleri mesajların gelmesi halinde hem Gümrük Bakanlığına hem de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) şikayet edilmesi gerektiğini belirten Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar, şikayetleri dikkate alması için BTK’yı göreve davet etti.

Tüketici cevap vermek zorunda değil

Söz konusu yasağın çıkmasıyla birlikte firmalar tüketicilere, “Bu mesajları almak istemiyorsanız evet ya da hayır yazın” diye SMS ve mail yolladıklarına işaret eden Küçük, tüketicilerin bu mesajlara cevap vermek zorunda olmadığını kaydetti.

Para puan tüketimi körüklüyor

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER), tüketicileri, bankaların alışverişi körükleyen kampanyalarına karşı uyardı. Bankalar, Ramazan ayında vatandaşları kredi kartıyla alışverişe yönlendirmek için çeşitli kampanyalar düzenliyor. Kredi kartı müşterilerinin Ramazan ayı boyunca 500 liralık alışverişine 50 liraya kadar kadar hediye para veren bir bankanın kampanyasına katılmak için tek mesaj yeterli oluyor. T

ÜSODER Başkanı Aydın Ağaoğlu, her ne kadar tüketiciye para ödülü veriliyormuş ve vatandaş kazançlı çıkıyormuş gibi gösterilmeye çalışılsa da bu kampanyaların, ihtiyaç fazlası alışverişe yol açtığını ve borçlanmayı artırdığını söyledi.

Yardım kuruluşları yasağın dışında

Reklam içerikli mesajlara uygulanan yasağın sadece ticari firmaları kapsadığını vurgulayan TÜDER Başkanı Küçük, yardım kuruluşların bu yasağın kapsamı dışın- da kaldığını dile getirdi. Küçük, yardım kuruluşu bile olsa derneklerin tüketicilerin izni olmadan SMS göndermemesi gerektiğini kaydetti. Vatandaşın bilgisi dışında telefon numarası ya da posta adreslerinin bir başka kurumla paylaşmanın, kanunlara aykırı olduğuna dikkat çeken Küçük, “Böyle durumlarda vatandaş, ilgili Cumhuriyet savcılığına şikayette bulunabilir” dedi.

Yasağa rağmen SMS geliyorsa bunu yapın - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Makyaj Temizleme Mendilini Kendiniz Yapın LaL Bakım ve Güzellik 0 10 - 09 - 2015 00:42
Profesyoneller Gibi Makyaj Yapın Queen Warrior Bakım ve Güzellik 0 09 - 07 - 2015 00:26
Bunu yaptırmayan devlete her ay 305 lira borçlanacak aSpeNDos Ekonomi Haberleri 0 19 - 06 - 2015 08:06
Sen bunu bılmeyeceksın matEm Aşk ve Sevgi 0 10 - 07 - 2014 17:08