SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 01-12-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
1 milyar Euro’luk dev batarya yatırımı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİTHAT YURDAKUL / ANKARA - Güney Koreli enerji devi LG ile Türk şirket Go Enerji’nin işbirliğinde Türkiye’nin en büyük batarya paketi üretim fabrikasının Ankara’da kurulması kararlaştırıldı. GO Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Gökhan Yıldız, yatırım tutarının uzun vadede toplamda 1 milyar euro’yu aşma potansiyeli olduğunu belirterek, ‘Made in Türkiye’ yazılı enerji depolama konteynerleri üretileceğini bildirdi.

Anlaşma kapsamında GO Enerji Batarya Üretim Fabrikası, Ankara Temelli’de kurulacak. Fabrikanın 2026 yılının ikinci çeyreğinde üretime başlaması planlanırken, GO Enerji ve LG Energy Solution arasında imzalanan ortaklık anlaşmasına göre LG Enerji Solution’ın diğer tip bataryalara oranla daha dayanıklı, daha yüksek performansa sahip ve daha uzun ömürlü olan ‘Kese Tipi Hücre’ teknolojisi üretim hattı GO Enerji’ye devredilecek ve tüm üretim süreçleri Türkiye’de gerçekleştirilecek.

Made in Türkiye

Bir grup gazeteciye açıklama yapan Gökhan Yıldız, fabrikada ‘Made in Türkiye’ etiketiyle üretim yapılacağını vurguladı. Üretilecek batarya paketlerinin iç pazara sunulmasıyla, bu alanda dışa bağımlılığın azaltılacağını dile getiren Yıldız, “Türkiye’nin enerji teknolojileri alanında uluslararası bir üretim üssü haline gelmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Ürünün ihracatı için de Avrupa, Afrika ile Orta Doğu’nun öne çıkacağını belirten Yıldız, “Uzun vadede toplam yatırım değeri 1 milyar euro’yu aşma potansiyeli olan fabrikamızın ilk etapta 2.5 gi*****saat olan kapasitesini kademeli olarak 7.5 gi*****saate çıkaracağız. İlk aşamada sağlayacağımız yaklaşık 100 kişilik istihdamın da tüm aşamalar tamamlandığında 900’ü bulmasını öngörüyoruz. Yatırım kapsamında yalnızca bu fabrikayı hayata geçirmekle kalmayacağız, ayrıca yerli ileri teknoloji geliştirme kapasitesini güçlendirerek sektörde nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine öncülük edecek olan bir Ar-Ge Merkezi de kuracağız” diye konuştu.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık