SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 30-11-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yazılım krizi 6.000 A320’yi yere indirdi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Airbus, 55 yıllık tarihindeki en büyük geri çağırmasını yaparak dünya genelinde yaklaşık 6.000 civarında A320 ailesinden 15 model uçağı geçici olarak yere indirdi. Bu adım, 30 Ekim’de CancunNewark seferini yapan JetBlue A320’de yaşanan uçuş kontrol sorununun ardından geldi. Uçak, yaklaşık yedi saniyede 100 feet irtifa kaybetmiş ve olayda 20 yolcu yaralanmıştı .

Airbus’tan yapılan açıklamada söz konusu Operatör Uyarı Bildirimi’nin, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) Acil Uçuşa Elverişlilik Direktifi’nde yer alacağı belirtilerek, “Airbus, bu önerilerin yolcular ve müşteriler için operasyonel aksaklıklara yol açacağını kabul etmektedir. Verilen rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve güvenliği bir numaralı ve en önemli önceliğimiz olarak tutarken, operatörlerle yakın işbirliği içinde çalışacağız” denildi.

Uçuş iptalleri

Sorun uçak başına ortalama 3 saatlik bir güncelemeyle çözüldüğü, ancak 1.000 kadar eski uçakta bu işlemin haftalarca sürebileceği belirtildi. Bu durum küresel çapta çok sayıda uçuş iptaline ve gecikmelere yol açtı. Geri çağırmalardan Türk havayolu şirketleri de etkilendi. THY 8 uçağın, Ajet ise 7 uçağın seferden çekildiğini açıkladı. THY İletişim Başkanı Yahya Üstün, “Filomuzdaki 8 A320 tipi uçağımız bu kapsamda değerlendirilmiş olup ilgili talimatlara uygun işlemler tamamlandıktan sonra emniyetli bir şekilde tekrar servise verilecektir. Tüm operasyonlarımız güvenli vekesintisiz sürüyor” dedi. Pegasus da filosundakiA320 uçaklarda işlemlere başlandığını duyurdu.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık