ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt Bugün, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Turizme yapay zekâ damgası


Türkiye’nin yeni nesil bulut sağlayıcısı D Tech Cloud, turizm teknolojilerinin ele alındığı zirvede yer alarak dijital dönüşüm, yapay zekâve veri güvenliği alanındaki çalışmalarını sektörle paylaştı.

D Tech Cloud,turizmsektöründe dijital dönüşümün güvenli temellerini konuşmak üzere Soprano Bilişim partnerliğiyle 10. Turizm Teknolojileri Zirvesi’nde yer aldı. Antalya Nirvana Cosmopolitan Hotel’de gerçekleştirilen zirvede; D Tech Cloud standı, bulut teknolojileri, veri güvenliği ve yapay zeka çözümleri ile katılımcıların yoğun ilgisini topladı. Zirvede yer alan D Tech Cloud Çözüm Müdürü Adem Gündüz, şirketin turizm sektörüne yönelik çözümlerini anlattı. Gündüz, “Ülkemiz için önemli bir sektör, önemli bir gelir kaynağı. Bu gelir kaynağında ve bu sektörde biz D Tech Cloud olarak müşterilerimizin dijital dönüşümüne destek vermek istiyoruz. Çözümlerimiz içerisinde veri analitiği, yapay zeka, egemen bulut çözümleri, egemen bulutun güvenliği alanlarında ciddi çalışmalarımız mevcut. Bu çalışmalarımızla da teknoloji dijitalleşme çözümlerini sağlıyoruz” diye konuştu.

‘Verimli katkı sunar’

Dijital dönüşümde turizmin en verimli alanlardan biri olduğunu belirten TBD Genel Başkanı Kenan Nurhan Altınsaat, “Son iki yılın vazgeçilmez konusu, yapay zekanın belki de en verimli ve en yoğun kullanılabileceği alan turizm. Çünkü turizmde dönüşüm dediğiniz zaman sadece tek bir alan yok. Antalya bölgesi dijital dönüşüm ve bu konudaki yatırımlar için bizim değerlendirmemize göre çok önemli bir potansiyele sahip. Bu iki potansiyeli düşündüğümüzde gerçekten bu konuda çok önemli bir pazar payına sahip Antalya ilimiz. Çünkü artık bu iklim değişikliği, yaşanan su problemlerini gündeme alırsak tarımda da dijital dönüşümü yapay zekayı çok aktif kullanmak zorundayız” diye konuştu.

Bu yıl kurumsal kimlik değişikliğiyle yeniden düzenlenen zirvede dijitalleşme ve yapay zekayı merkeze aldıklarını vurgulayan TBD Antalya Şube Başkanı Ali Arıcı, “Ana amacımız, iki güne yayılan bir etkinlik ve daha çok sponsorun ve ulusaldan gelen ziyaretçilerin katıldığı bir etkinlik. Şu an içeride de gerçekten Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen turizmcilerimiz var. Zirvede, dijitalleşme ve yapay zekayı öne çıkarmaya çalıştığımız bir etkinlik. Bu yıl yapay zekayı biraz ön plana çıkarmaya çalıştık” dedi.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık