|
|
| |
| | #1 |
| Çevrimiçi ![]() ![]() ![]() | İpsala pirinci ve Bursa kestane şekerine AB tescili Türkiye’ye ait eşsiz lezzetlerin sınırları aşmaya devam ettiğini belirten Yumaklı, “Bursa kestane şekeri ve İpsala pirincinin AB’den coğrafi işaret tescili almasıyla, tescilli ürün sayımız 42’ye yükseldi” dedi.Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise “2025’te 13 yeni ürünümüz AB’de tescil edildi, bu, ülkemizin bugüne kadarki en yüksek yıllık tescili oldu” açıklamasını yaptı. Uluslararası coğrafi işaret seferberliğiyle Anadolu’nun değerlerini dünya çapında tanıtmaya devam ettiklerini belirten Kacır, “Edirne’nin verimli İpsala Ovası’nda yetişen pirincimiz ve Bursa’nın ustalık geleneğini yaşatan kestane şekerimiz, yerelden küresele uzanan bir markalaşma hikayesinin simgeleri” değerlendirmesinde bulundu. Yoğun çaba sonucu TOBBBaşkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise “Yerel ve coğrafi işaretli ürünler için yoğun çaba sarf ediyoruz. AB süreci devam eden 40 coğrafi işaret ve 2 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi. İpsala pirincinin, AB’den coğrafi işaret tescili alan 41’inci ürün olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, “Yerel değerlerimize sahip çıkan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İsmail Şapçı’yı, emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı. Hisarcıklıoğlu, Bursa kestane şekerinin de AB’den coğrafi işaret tescili alan 42’nci ürün olduğunu belirterek, emeklerinden dolayı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ı, yönetim kurulunu ve meclisi tebrik etti. İŞTE TESCİLLİ ÜRÜNLER “Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği, Bursa siyah inciri, Söke pamuğu, Manisa mesir macunu, Gaziantep menengiç kahvesi, Silifke yoğurdu, Aydın memecik zeytini, Erzincan tulum peyniri, Aydın çam fıstığı, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, Gaziantep fıstık ezmesi, Mut zeytinyağı, Kırkağaç kavunu, Hatay kaytaz böreği, Gaziantep lahmacunu, İpsala pirinci ve Bursa kestane şekeri.” Kaynak ; Milliyet |
|
![]() |
| |