ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-10-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Esnaf platform kurup e-ticarete giriyor


Mithat Yurdakul / ANKARA - Uzun süredir e-ticaret sitelerindeki komisyon oranlarından şikayet eden esnaf, tek çatı altında toplanarak kendi platformunu oluşturacak. Türkiye Esnaf ve Sanatlarları Konfederasyonu'nun (TESK) başını çektiği organizasyonla, tüm esnaf ve sanatkârların düşük komisyon oranları ile internetten ürünlerini satabilmesi sağlanacak. Restoranların komisyonsuz şekilde paket servis yapabileceği bir internet sitesi de faaliyete geçecek.

TESK ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürünlerini dijital ortamda müşteriye ulaştırmalarını sağlayan e-ticaret platformu Esnafacanver E-Ticaret A.Ş. arasında imzalanan protokolle, tüm esnaf ve sanatkârların tek bir çatı altında toplanması, diğer e-ticaret sitelerine kıyasla düşük komisyon oranları ile ürünlerini satabilmesi, esnaf ve sanatkarın dijital dünyada yerini alabilmesi sağlanacak. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesi, esnafın düşük komisyon oranları, ücretsiz sponsorluk ve kampanyalar oluşturabildiği online e-ticaret pazaryeri olacak. Bu platformda satıcılar, ürünleri öne çıkarma mekanizmalarını da para vermeden kullanabilecek.

Ustalar internette

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesi üzerinden de müşteriler eğitimden sağlığa, kiralama hizmetlerinden tamir ustalarına kadar faaliyet alanlarına göre aradığı esnafı bulabilecek, esnaf da kendini tanıtabilecek, müşteri çekmek için kampanya düzenleyebilecek. Vatandaşlar, araçla transferden temizlik hizmetleri ve tatil turlarına kadar en uygun fiyatlara rehber sitesi üzerinden ulaşabilecek.

Komisyonsuz yemek...

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ise restoran ve benzeri işletmelerin komisyonsuz hizmet verebildiği yemek sipariş platformu olarak faaliyet gösterecek. Bu şekilde yemek platformlarının aldığı komisyonların, yemek fiyatlarına yansımasının önüne geçilmeye çalışılacak. Protokol kapsamında esnaf ve sanatkârlar platformlara herhangi bir ücret ödemeden kayıt olabilecek, kendi mağazalarını açabilecek. Büyük e-ticaret platformlarına kıyasla daha düşük komisyon oranları ile esnafın kazancı korunabilecek. Ortak kampanyalar, sosyal medya tanıtımları ve dijital pazarlama faaliyetleri ile esnafa ek görünürlük sağlanacak.

Sanal mağaza altyapısına sahip olacak internet sitelerinde, büyük platformlarda olduğu gibi güvenli ödeme sistemi kullanılabilecek. Ayrıca internet sitelerinde kargo gibi lojistik hizmetlerle entegrasyon sağlayan hizmetlerin yanı sıra müşteri profili ile ilgili bilgi de sağlanacak. Bu kapamda e-ticaret yapan esnaf ve sanatkarlar; satış raporları, müşteri davranış analizleri ve performans ölçümleri gibi temel raporlama araçlarına yina ücret ödemeden ulaşabilecek.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık