ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 30-09-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gastronomi Rotası yeniden oluşturuldu


EREN AKA / Bursa - 4. Uluslararası Bursa Gastronomi Festivali, 'Rota Yeniden Oluşturuluyor' temasıyla üç gün boyunca binlerce ziyaretçiyi ağırladı. Coğrafi işaretli ürünlerden ünlü şeflerin modern sunumlarına, yarışmalardan konserlere kadar zengin bir programla Bursa, mutfak kültürünü dünya sahnesine taşıdı. 26-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bursa sadece üretim gücüyle değil, yemek kültürüyle de dünya rotasında yerini alacak. Hikâyeleriyle birlikte sunulan yemekler, şehrimizi turizmde yeni bir noktaya taşıyacak" dedi.



Tescilden tabağa

Festivalin en dikkat çeken çalışmalarından biri, 'Tescilden Tabağa Bursa Gastronomisi' kitabının tanıtımı oldu. Ayrıca, 'Bursa Lezzet Durağı' unvanı verilecek işletmelerin seçilmesi için başlatılan proje duyuruldu. 1. Bursa Coğrafi İşaretler Zirvesi kapsamında düzenlenen oturumlarda ise coğrafi işaretli ürünlerin katma değeri ve üreticiye sağladığı katkılar masaya yatırıldı. Festivalin gastro sahnesinde ünlü şefler hünerlerini sergiledi. İtalyan şef Valentino Starace izleyicilerin ilgisini toplarken, Bursa'nın genç ve başarılı şeflerinden Zeynep Kakınç da öne çıkan isimlerden oldu. Kakınç, Bursa'ya özgü ürünleri modern tabaklarla yorumladı, çağdaş tekniklerle yaptığı sunumlarla özellikle genç katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Yarışmalar ve atölyeler

Festival boyunca 'Üreten Kadınlar Yarışıyor' ve 'Lezzette Engel Yok' gibi yarışmalarda profesyonel aşçılar, üniversite ve lise öğrencileri ile pastacılar hünerlerini sergiledi. Atölyelerde cevizli lokum, babaroski pastası, gedek turşusu, tahinli pide ve süt helvası gibi yöresel lezzetler hazırlandı. Festivalde çocuklar için kek yapım atölyeleri, masal dinletileri, bilim şovları ve Karagöz-Hacivat gösterileri yapılırken, akşamları konserlerle festival renklendi. Cengiz Ateş, DJ Kuzey ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası sahne aldı. Festivalin sponsorları arasında yer alan İDO, katılımcılara keyifli bir ulaşım imkânı sundu. İstanbul'dan Bursa'ya feribotlarla gelen ziyaretçiler, trafikten uzak, deniz havası eşliğinde rahat bir yolculukla festivale ulaştı.



Marka şehir Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Milliyet'e yaptığı açıklamada festivalin önemini şöyle değerlendirdi: "Bursa yalnızca bir sanayi ve üretim kenti değil; aynı zamanda güçlü bir gastronomi kültürüne sahip. Bu festivalle şehrimizi dünya gastronomi rotasına dahil etmek istiyoruz. Yemeklerimizi yalnızca tat olarak değil, hikâyeleriyle birlikte sunmalıyız. Coğrafi işaretli ürünlerimiz hem üreticiye hem de turizme değer katıyor. Bursa artık lezzetleriyle de marka şehir olacak."



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık