ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 03-09-25, 11:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Devletten kiralık arazi! İlk kiralama tarihi belli oldu


Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan elde edinilen bilgiye göre, geçen yıl ağustosta Resmi Gazete'de yayımlanan kararla "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik" yürürlüğe girdi.

Yapılan değişiklik kapsamında, farklı gerekçelerle üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla buraların Bakanlıkça kiraya verilmesine dayanak oluşturuldu.

Böylece, işlenmeyen tarım arazilerinin, kira bedellerinin arazi maliklerine ödenmesi koşuluyla Bakanlık eliyle tarımsal üretim amaçlı kiralanmasının önü açıldı.

Arazi sahipleri dikkat! Devletten kiralık tarla dönemi başlıyorUygulamayla tarım arazilerinin üretime kazandırılarak etkin kullanılması, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydedilmesi ve tarımsal üretim planlaması dahilinde Türkiye'nin sürdürülebilir gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesine katkı sağlanması amaçlandı.

Kiralamalar öncelikli olarak arazinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet edenlere ya da tarımsal alanda faaliyet gösteren kooperatif, birlik, dernek ve vakıflarla gönüllü kuruluşlara ve meslek odalarına yapılacak.

Bu kapsamda geçen yıl, il ve ilçelerdeki arazi tespit komisyonlarınca gerçek ve tüzel kişilere ait olup işlenmeyen tarım arazilerinin tespit çalışmaları tamamlandı.

Tespit edilen işlenmeyen tarım arazileri, mevzuat hükümleri kapsamında büyüklüğü, sınıfı, verimliliği ile teknik tarım ve ekonomik tarımsal üretim yapılabilme yetenekleri göz önünde bulundurularak belirlenip, il ve ilçe bazında ilan edildi.

Konut sahipleri dikkat! Emlak vergisine karşı yeni adım! Hükümet harekete geçiyorPERSONELE ÇEVRİM İÇİ EĞİTİMLER VERİLDİ

Önceki tarım sezonunda (1 Eylül 2023-31 Ağustos 2024), mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait 25 bin 328 parselde yaklaşık 300 bin dekar arazi "işlenmeyen tarım arazisi" olarak belirlendi.

Bu üretim yılına (1 Eylül 2024-31 Ağustos 2025) ait rakamların tespit çalışması 1 Eylül'de başladı. Çalışmalar ekim sonuna kadar devam edecek. Ardından 2 üretim yılında üst üste işlenmeyen arazi miktarı kesinleşecek ve kasımdan itibaren kiralamalar başlayacak.

Bu süreçte 81 il müdürlüğü ilgili personeline tespit ve kiralama konularında çevrim içi eğitim gerçekleştirdi. Gelecek yıllarda da her üretim yılı için yönetmelik hükümleri kapsamında tespit ve kiralama işlemlerine devam edilecek.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık