ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28-08-25, 10:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Usulsüz üretim yapan yapı malzemeleri firmalarına 54 milyon TL ceza


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü ekipleri, Bakanlığın 81 ildeki müdürlüklerinde görev yapan Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) uzmanları iş birliği ile yapı malzemeleri üreten firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde yangın algılama ve alarm sistemleri, yangına tepki özelliğine tabi güç kontrol ve haberleşme kabloları, kagir birimler, çelik yassı mamuller, karo yapıştırıcıları, plastik boru sistemleri ile ısı ve su yalıtım malzemeleri gibi birçok yapı malzemesi inceleniyor. Deney standartlarına uygun yöntemlerle alınan numuneler analiz edilmek üzere laboratuvarlara gönderiliyor.

14 BİN DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye genelinde bu yıl 25 Ağustos itibarıyla 14 bin denetim gerçekleştirildi. Yapılan incelemelerde standartlara aykırı üretim yaptığı tespit edilen firmalara toplam 54 milyon TL idari ceza uygulandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye genelinde yürütülen denetimlerin, yapı malzemelerinin standartlara uygunluğunu güvence altına almak ve sektörde ürün güvenliğini artırmak amacıyla aralıksız devam edeceği belirtildi.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık