ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 31-07-25, 17:40   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Tata, Iveco'yu alıyor


Hint şirketi Tata Motors'u, İtalyan kamyon üreticisinin savunma işini Leonardo'ya ayrı olarak satmayı kabul etmesinin ardından, Iveco'yu 3,8 milyar euro değerinde bir anlaşmayla satın alacağını bildirdi.

Aynı zamanda otobüs ve motor üreten Iveco, İtalya'nın Agnelli ailesi tarafından yatırım şirketi Exor aracılığıyla kontrol ediliyor. Exor, Torino merkezli grupta şu anda yüzde 27,1 hisseye sahip ve oy haklarının yüzde 43,1'ini elinde bulunduruyor. Exor, Iveco'daki hissesini Tata'ya devretmeyi kabul etti.

Birleşen grup, yılda 540 bin adetten fazla satış ve yaklaşık 22 milyar euro gelirle önemli bir küresel varlığa sahip olacak.

Geçen yıl gelirlerinin yüzde 74'ünü Avrupa'dan elde eden Iveco, Tata Motors için iyi bir eşleşme olabilir. Hintli üretici binek araç sektöründe Jaguar Land Rover'ı kontrol ediyor, ancak Avrupa ticari araç sektöründe neredeyse hiç varlığı veya üretim ayak izi bulunmuyor.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık