ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 01-07-25, 19:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Fed Başkanı Powell'den faiz açıklaması


Powell, Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından Portekiz'in Sintra kentinde düzenlenen ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda konuştu. ABD ekonomisinin oldukça iyi bir konumda olduğunu söyleyen Powell, tarifeler göz ardı edildiğinde enflasyonun beklendiği gibi davrandığını kaydetti. Powell, tarifelerin etkisinin henüz çok fazla görülmediğine dikkati çekerek, yaz boyunca daha yüksek enflasyon verileri beklediklerini anlattı.

İlginizi ÇekebilirTarifeler olmasaydı Fed'in şimdiye kadar faizleri daha fazla düşürüp düşürmeyeceğine yönelik soruya, "Bence bu doğru." yanıtını veren Powell, tarifelerin büyüklüğünü görünce ve tarifelerin bir sonucu olarak enflasyon beklentileri yükselince, beklemeye geçtiklerini kaydetti.

Powell, tarifelere aşırı tepki vermediklerini belirterek, "ABD ekonomisi sağlam bir yapıda olduğu sürece, yapılacak en ihtiyatlı şeyin beklemek, daha fazla bilgi edinmek ve bu etkilerin neler olabileceğini görmek olduğunu düşünüyoruz. Bu etkiler henüz ortaya çıkmadı, bu yüzden şimdilik bekliyoruz." diye konuştu.

"TEMMUZ AYININ FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ÇOK ERKEN OLUP OLMAYACAĞINI SÖYLEYEMEYECEĞİM"

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinin büyük çoğunluğunun yılın ilerleyen dönemlerinde faiz oranlarının yeniden düşürülmeye başlanmasının uygun olacağını düşündüğünü dile getiren Powell, enflasyon ve iş gücü piyasasına dair verileri izleyeceklerini söyledi.

Powell, temmuz ayının faiz indirimi için çok erken olup olmadığı sorusuna, "Gerçekten, söyleyemeyeceğim." yanıtını verirken, herhangi bir toplantıda faiz indirimi olasılığını masadan kaldırmayacağını ve bunun verilerin nasıl geliştiğine bağlı olacağını ifade etti.

Bu yılın önemli bir yıl olduğunu ve 2025'te önemli gelişmeler yaşandığını dile getiren Powell, "Bu yılı, bazı önemli ekonomik değişikliklere başarıyla meydan okuduğumuz bir yıl olarak hatırlayacağımızı umuyorum." dedi.

"HALEFİME İYİ DURUMDA BİR EKONOMİ DEVRETMEK İSTİYORUM"

Powell, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine yönelik kişisel saldırılarının işini zorlaştırıp zorlaştırmadığı sorusu üzerine, sadece işini yapmaya odaklandığını vurguladı.

Maksimum istihdam, fiyat istikrarı, finansal istikrar gibi hedeflere ulaşmak ellerindeki araçları kullanmalarının önemine işaret eden Powell, "Biz de buna odaklanıyoruz." ifadesini kullandı.

Powell, Fed Başkanı olarak görev süresinin bitmesine 10 aydan biraz fazla zaman kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Benim ve Fed'deki herkesin tek istediği, fiyat istikrarı, maksimum istihdam ve finansal istikrara sahip bir ekonomi sunmak. Geceleri uykularımı kaçıran şey bunu nasıl başaracağımız. Halefime iyi durumda bir ekonomi devretmek istiyorum ve tüm meslektaşlarımın da tek istediği bu."

Powell, görev süresi sona erince Fed'e yönetim kurulu üyesi olarak kalıp kalmayacağı sorulduğunda, "Bugün bu konuda size söyleyecek bir şeyim yok." diye konuştu.

İBB'nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık