ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 19-06-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yapay zekâ 'et'i takip edecek


MELTEM GÜNEŞ / Ankara - Et ve Süt Kurumu dergisinin son sayısında "Et Sektöründe Yapay Zekâ Teknolojisi" işlendi. Uzman Veteriner Hekim Süleyman Dündar tarafından kaleme alınan makalede, yapay zekâ teknolojisinin gıda güvenliğini artırma, üretim verimliliğini optimize etme ve sürdürülebilirliği sağlamak gibi hedeflere odaklandığına işaret edildi. Yapay zekâ entegrasyonuyla etin çiftlikten sofraya olan yolculuğu dijitalleştirilirken, makalede robotik sistemlerin iş gücüne destek olarak iş akışlarını hızlandırdığı belirtildi.

Kalite kontrol

Yapay zekâ tabanlı kalite kontrol sistemleriyle etin rengi, dokusu ve yağ oranının analiz edilerek kalitesinin belirlenmeye başlandığı belirtilen yazıda, derin öğrenme destekli sistemlerin bozulma ve bakteri tespitiyle gıda güvenliğini artırdığı aktarıldı. Yapay zekâ destekli robotların kemik ayıklama, kesim ve dilimle gibi işlemleri yüksek hassasiyetle yapacağına dikkat çekilen makalede, böylece israfın azaltılacağına işaret edildi.

Yapay zekânın müşteri tercihlerini analiz ederek kişiye özel et ürünleri önereceği, market ve restoranlardan gelen verileri analiz eden sistemlerin, hangi tür et ürünlerine ne zaman daha fazla talep olacağını tahmin edeceği belirtilerek, sahte veya standart dışı etlerin tedarik zincirine girmesinin de engelleneceği ifade edildi. Sektörde karbon ayak izini azaltmak için de yapay zekâ destekli süreçlerin geliştirildiği anlatıldı.



Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık