SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 13-05-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Türk iş dünyasında Çin ithalatı endişesi


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Hasan Arslan ile Yönetim Kurulu ve İstişare Kurulu Üyeleri, İTO Başkanı Şekib Avdagiç'i ziyaret etti. Şekib Avdagiç, AB pazarının şu anda sıkışık olduğunu, Çin'in ABD pazarında yaşadığı kaotik durumdan dolayı birçok ülkeye ve Türkiye'ye daha sert politikayla bir süreç yürüttüğünü söyledi. Avdagiç, "Çin fiyat düşürüyor, vade veriyor. Çinli geliyor bazen 60 ay vadeli, TL bazında makina satıyor. Buna hangi üretici dayanabilir? Bu durumda hangi alıcı bankadan kredi alıp makina alır?" diye konuştu.

Avdagiç, bir soru üzerine, Türkiye'de kayıt dışılığın bir realite olduğunu ve kayıt dışına karşı bir süreç yürütmenin normal olduğunu, ancak bunun kayıt içindeki mükellefi de rahatsız etmeden yürütülmesinin gerektiğini belirtti.

Enflasyon için beklenti

Ekonomi yönetiminin yaklaşık iki yıldır yürüttüğü bir ekonomik politikası olduğunu belirten Avdagiç, şunları söyledi: "Hepimizin paketle ilgili dönem dönem gündeme getirdiğimiz bazı eleştirileri biraz kenara koyarsak, makro konuda çok net bir uzlaşı var. O da enflasyonun hızlı, etkili ve kalıcı bir şekilde düşürülmesi gerekiyor. Bu yöndeki çabaları takdirle karşılıyoruz. Enflasyon mutlaka makul bir hızla, etkili bir şekilde ama dengeli bir şekilde ve de kalıcı bir şekilde düşürülmesini bekliyoruz. Ümit ediyoruz, bu senenin ikinci yarısıyla ilgili, bir miktar gecikmeyle de olsa, önümüzdeki dönem ilk yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısından başlayarak tekrar kaldığımız yerden devam edebiliriz."

Avdagiç, İTO'nun gelecek yıl ekimde yapılması beklenen seçimlerine ilişkin aday olup olmayacağına yönelik bir soruya da "Kendi camiamızla ve yollarımızın kesiştiği arkadaşlarla gerekli istişareleri yaptık. Bir dönem daha aday olma konusunda konsensüs çıktı" yanıtını verdi.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık