SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 16-04-25, 07:15   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Sezon şampiyonu palamut ve lüfer


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İsmail Şahin - Geçen yıl 1 Eylül'de balıkçıların "vira bismillah" diyerek başlattıkları av sezonu dün itibarıyla endüstriyel balıkçılığa kapandı. 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında tüm denizlerde gırgır ve trol ağları ile avcılık için genel av yasağı uygulanacak. Balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu yaşadıklarını belirtirken, bundan sonra tezgahlarda ağırlıklı olarak kültür balıklarının yanı sıra kıyı balıkçıların getireceği istavrit, mezgit, barbun gibi çeşitlere bakacaklarını söylediler.

Av sezonu palamut, hamsi, istavrit, lüfer, sarıkanat, mezgit açısından bereketli geçti. Sezonun başında ağları dolduran palamut akını, aralık ayı sonuna kadar devam etti. Lüfer ve sarıkanat avı geç başlamasına rağmen neredeyse bütün sezon boyunca bolca yakalandı. Özelikle boğazda halen sarıkanat ve lüfer geçişleri sayesinde bu balıklar tezgahlarda halâ taze bulunabiliyor. Hamsi de 150 TL'den tezgahlarda yerini alınca sezonun en çok tüketilen balığı oldu. Son bir aydır ise kalkan balığında bolluk yaşanıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Fiyatlar yüzde 78 arttı

İstanbul Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde bu yıl tam 55 bin 171 ton balık satıldı. Gürpınar Balık Hali'nin yönetimini yapan İSYÖN A.Ş.'nin Genel Müdürü Hamdi Arpa, "2024-2025 av sezonundaki balık miktarı bir önceki yıla oranla yüzde 12 arttı. Balık fiyatlarındaki artış ise ortalaka yüzde 78 oldu. Bir önceki yıl 49 bin ton balık avlanmıştı" dedi. Bu yıl 15 bin ton hamsi avlandığını belirten Arpa, "Geçen yıla oranla 7 bin ton daha az hamsi avlandı ama yine de bol bir hamsi sezonu geçirdi. Palamut bir önceyi yıla oranla 8 kat artışla 16 bin ton avlandı. Lüferde de bir önceki yıla oranla 6 katın üzerinde bir artış söz konusu" diye konuştu.

İBB Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde satışa sunulan ürün bilgileri

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

'Taze balık 1 ay daha yenir'

Av sezonu kapandı, meydan olta balıkçılarına kaldı. Havaların soğuk seyretmesiyle özellikle İstanbul Boğazı'nda ciddi bir sarı kanat ve lüfer akını bulunuyor. Kadıköy Özmen Balık'tan Selim Ersin, Sarıkanat ve lüferin havalar aniden ısınmazsa ay sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Bu yıl kalkan bereketi yaşandığını ifade eden Ersin, "Kalkan bu yıl bol miktarda avlandı. Kilosu da 1.000 liradan satılıyor" dedi. Ersin sarıkanat ve barbunun da 1.000 TL'den atıldığını ifade etti. Üsküdar Halikarnas balıkçısından Hızır Muratoğlu da av yasağı başlamasına rağmen olta balıkçılığının bir iki ay daha taze balık kaynağı olacağını belirterek, "Olta istavrit'in tam sezonu, yavaş yavaş sardalya da başladı. Barbun ve mezgit de taze olarak tezgahlarda yer alıyor" en az bir ay daha kültür balığı haricinde taze balık alırız" şeklinde konuştu.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık