SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 15-09-26, 20:38   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gıda aromalarında ‘yüzde 95’ şartı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, gıdalarda kullanılan aroma vericilere ilişkin yeni yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemeyle domuz ve böcek kaynaklı aroma vericilerin kullanılması yasaklanırken; benzene, methyl gibi maddelerin arasında bulunduğu 10 aroma verici maddenin 31 Aralık 2026’dan itibaren piyasaya arz edilmesi, gıda üretiminde kullanılması ve ithalatına izin verilmeyecek. Aroma vericilerde “doğal” ifadesinin kullanılabilmesi için bileşenlerin en az yüzde 95’inin belirtilen kaynaktan elde edilmesi şart olacak.

Savaşın ek enerji faturası: 50 milyar $Kaçak içki önlemi

Öte yandan yönetmelik, kaçak alkol yapımında kullanımını engellemek için aroma vericilerin herhangi bir alkollü içki adı veya alkollü içki kategori adıyla piyasaya arz edilmesini de yasaklıyor.

Pastaneler gibi perakende gıda işletmelerinde, meyve içermeyen pastaların üzerine püskürtülerek içerisinde meyve varmış gibi meyve aroması verilmesinin engellenmesi için aroma vericilerin tüketiciyi yanıltıcı şekilde kullanılmayacağına dair hüküm de yönetmeliğe eklendi. Ayrıca, güvenilirlik konusunda şüphe oluşması halinde, değerlendirme ve onaya tabi olmayan aroma vericiler ile aroma verme özelliği taşıyan gıda bileşenlerinin de bilimsel risk değerlendirmesine tabi tutulabilmesine olanak sağlayan düzenleme getirildi.



Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık