SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 29-07-26, 08:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: Yunan TV'sinde canlı yayında peş peşe şok itiraflar! 'Anahtarlar Türkiye'de mi?'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİLLİYET.COM.TR / Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımları, denizlerdeki faaliyetleri ve Mavi Vatan doktrini Yunanistan'da gündem olmaya devam ediyor.

Son olarak Yunanistan'da yayın yapan Militaire kanalında konuşan ziraat mühendisi ve çevreci Elpida Tsampouraki, Ankara'nın Ege ve Doğu Akdeniz'de nüfuzunun gün geçtikçe arttığına dikkat çekerken Atina hükümetini sert sözlerle hedef aldı.

‘SADECE İZLEMEKLE YETİNİYORUZ’

Türkiye'nin uzun yıllardır belirli bir strateji doğrultusunda hareket ettiğini savunan Tsampouraki, Yunanistan'ın ise bu süreci doğru okuyamadığını ve sadece izlemekle yetindiğini öne sürdü. Bununla birlikte, hükümetin Ege ve Doğu Akdeniz'de etkili bir politika geliştiremediğini iddia etti.

‘ANAHTARLAR TÜRKİYE’DE Mİ?’

Programın en dikkat çeken bölümünde Tsampouraki, Yunan hükümetine yönelttiği sert eleştirilerle gündem oldu. "Ege'nin anahtarları Türkiye'de mi?" diye soran Yunan uzman, Ankara'nın Mavi Vatan stratejisini yıllardır kararlılıkla sürdürdüğünü, buna karşın Atina'nın gelişmeler karşısında sürekli savunmada kaldığını savundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMIYORUZ’

Türkiye'nin niyetini en az iki buçuk yıldır açık şekilde ortaya koyduğunu belirten Tsampouraki, Yunan hükümetinin ise buna karşı yalnızca "uluslararası hukuka aykırı" açıklamaları yaptığını ileri sürdü. Türk-Libya Deniz Yetki Alanları Mutabakatı sürecinde de benzer bir tutum sergilendiğini söyleyen Tsampouraki, Ankara'nın attığı adımlardan gerekli derslerin çıkarılamadığını iddia etti.

‘EN AZ 30 YILLIK’

Türkiye'nin Mavi Vatan yaklaşımının yalnızca siyasi bir söylem olmadığını dile getiren Tsampouraki, bunun uzun vadeli bir stratejiye dayandığını öne sürdü. Ankara'nın denizlerde attığı adımların yıllar öncesinden planlandığını savunan Yunan uzman, bu stratejinin en az 30 yıllık bir perspektifle şekillendirildiğini iddia etti.

Yunan hükümetinin kamuoyuna farklı bir tablo sunduğunu ileri süren Tsampouraki, sahadaki gelişmelerin ise Türkiye'nin bölgedeki etkisinin giderek arttığını gösterdiğini savundu.

İlginizi ÇekebilirDENİZ PARKLARI VE EGE MESAJI

Konuşmasında Yunanistan'ın ilan etmeyi planladığı deniz parklarına da değinen Tsampouraki, Atina'nın deniz yetki alanları konusunda yıllardır belirsizlik yaşadığını öne sürdü.

Yunanistan'ın deniz mekansal planlamasını tamamlayamadığını hatırlatan Tsampouraki, Avrupa Birliği'nin bu konuda Atina'yı eleştirdiğini belirterek hükümetin Ege'deki politikalarının yeterli olmadığını savundu.

Ege Denizi'nde bugünkü tablonun yalnızca altı deniz mili karasuları üzerinden şekillendiğini ifade eden Tsampouraki, Münhasır Ekonomik Bölge'nin ilan edilmemesi nedeniyle Yunanistan'ın hukuki haklarını tam anlamıyla kullanamadığını iddia etti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘SONBAHARDA GELİŞMELER YAŞANABİLİR’

Yunanistan'ın uzun yıllardır dile getirdiği 12 deniz mili tezine de değinen Tsampouraki, Atina'nın bu yaklaşımı yeniden değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Mevcut şartlarda müzakere seçeneğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Yunan uzman, sonbaharda bu konuda yeni diplomatik gelişmeler yaşanabileceğini öne sürdü.

‘DENGELERDE KRİTİK ÜLKE’

Konuşmasının sonunda NATO Zirvesi,Ankara’da gerçekleştirilen temaslar ve Avrupa Parlamentosu'ndaki değerlendirmelere de değinen Tsampouraki, Türkiye'nin son dönemde uluslararası platformlarda stratejik önemini artırdığına işaret etti.

Ankara'nın hem NATO içerisindeki konumu hem de Doğu Akdeniz ile Ege'de izlediği politikalar sayesinde bölgesel dengelerde önemli bir aktör haline geldiğini belirten Tsampouraki, Türkiye'nin müttefikleri açısından da kritik bir ülke olarak öne çıktığını ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrini son yıllarda Yunan kamuoyunda en fazla tartışılan başlıklardan biri olmayı sürdürüyor. Özellikle Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler, Yunan basınında sık sık Ankara'nın bölgesel etkisi ve izlediği strateji üzerinden değerlendiriliyor.

Dünyanın en korkulan hapishanesinde müzik stüdyosu! Çete lideri bile nasıl şarkıcı oldu?F-35 konusunu açamadı
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık