SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 26-07-26, 11:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gazze'de salgın büyüyor! Vakalar iki haftada 9 bini aştı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İsrail'in saldırıları ve süren ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nde ağırlaşan insani şartlar, sağlık krizlerini derinleştirmeye devam ediyor. Yerinden edilme kamplarında aşırı kalabalık, temiz suya erişimde yaşanan sıkıntılar ve çöken sanitasyon hizmetleri, bulaşıcı hastalıkların yayılması için elverişli bir ortam oluştururken, suçiçeği vakalarında da hızlı bir artış yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler öncülüğündeki Sağlık Kümesi tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde iki hafta içinde 130'dan fazla sağlık tesisinde yaklaşık 9 bin 300 suçiçeği vakası tespit edildiği bildirildi. Hastalığın Gazze Şeridi genelinde yaygın şekilde yayıldığını görülürken, vakaların yarısından fazlasının Han Yunus vilayetinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

"BU KAMPTA YAKLAŞIK 900 AİLE SON DERECE ZOR ŞARTLAR ALTINDA YAŞIYOR"

İsrail saldırıları nedeniyle Gazze şehrindeki al-Yarmouk Mülteci Kampı'nda yaşamını sürdüren Abdullah Kannan, küçük kızının suçiçeğine yakalandığını ve ilaç almasına rağmen durumunun düzelmediğini belirtti. Birkaç gün içinde hastalığın diğer çocuklarına ve kendisine bulaştığını aktaran Kannan, "Yaşadığımız yer insan yaşamına uygun değil. Bu kampta yaklaşık 900 aile son derece zor şartlar altında yaşıyor. Çadırların içinde dayanılmaz sıcaklıklarla mücadele ediyoruz ve kampta bulunan su temiz değil, kullanıma uygun değil. Tüm bunlar hastalıkların yayılmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

"KİRLİ SUYUN YANI SIRA KAMP BOYUNCA KEMİRGENLER, FARELER VE BÖCEKLERLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Kampta yaşayan bir başka Filistinli Mahmud al-Masri de defalarca doktora gitmelerine rağmen çocuğunun iyileşmediğini belirtti. Doktorların çocuğuna suçiçeği teşhisi koyduğunu söyleyen Al-Masri, "Bize ilaç ve antibiyotik verdiler, ancak kabarcıklar birkaç günlüğüne kayboluyor ve ardından yeniden ortaya çıkıyor. Kirli suyun yanı sıra kamp boyunca kemirgenler, fareler ve böceklerle mücadele ediyoruz. Çadırların içindeki sıcaklık dayanılmaz ve tüm bu etkenler çocuklar arasında hastalıkların yayılmasına yol açıyor" dedi.

"TEDAVİ HİÇBİR ŞEY İŞE YARAMADI"

Oğlunun birçok sağlık merkezinde tedavi gördüğünü kaydeden Fadia el-Zaanin ise "Onu birden fazla kez tedavi ettim, ancak hiçbir şey işe yaramadı. Şimdi tek istediğim, çocuğumun çektiği acıyı hafifletecek bir tedavi bulmak" şeklinde konuştu.

Avrupa'nın en uygun 10 tatil rotası belli oldu! Listede Türkiye'den de bir yer var30 bin kişi sokağa çıkacak! Avrupa'nın tatil cennetinde kriz: 'Turistler evinize dönün'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla


Seçenekler Arama

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık