SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 11-07-26, 08:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: İsrail'den 'hikaye henüz bitmedi' itirafı! 'Türkiye'den tokat yedik, yakından izliyoruz'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]MİLLİYET.COM.TR / İsrail'in önde gelen gazetelerinden Maariv, NATO Zirvesi'nin ardından yayımladığı kapsamlı analizde Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası arenadaki yükselen etkisini mercek altına aldı.

‘YENİ BİR TABLO’

Analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile verdiği görüntülerin Tel Aviv'de dikkatle takip edildiği belirtilirken, Ankara'nın son dönemde artan diplomatik ağırlığının İsrail açısından yeni bir tablo ortaya çıkardığı ifade edildi.

‘ÖNEMLİ MESAJLAR TAŞIYOR’

Gazete, Trump ile Erdoğan arasındaki temasların yalnızca ikili ilişkiler açısından değil, Orta Doğu'daki güç dengeleri bakımından da önemli mesajlar taşıdığı değerlendirmesinde bulundu. Analizde, Washington yönetiminin bölgesel politikalarında Türkiye'nin ağırlığının giderek daha fazla hissedildiği yönünde yorumlara yer verildi.

‘TÜRKİYE'DEN TOKAT YEDİK’

Maariv analizinde en dikkat çeken ifadelerden biri ise İsrail'in son dönemde karşı karşıya kaldığı diplomatik tabloya ilişkin yapılan değerlendirme oldu. Gazete, yaşanan gelişmeleri "Türkiye'den tokat yedik" sözleriyle yorumlarken, Ankara'nın bölgesel etkisinin her geçen gün daha görünür hale geldiğini savundu.

Analizde, Türkiye'nin yalnızca söylemleriyle değil, sahadaki etkinliği ve yürüttüğü diplomasiyle de bölgesel denklemin en önemli aktörlerinden biri haline geldiği vurgulandı. Bu durumun İsrail'de yakından takip edildiği ve güvenlik politikaları açısından da dikkatle analiz edildiği ifade edildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

‘KRİTİK GEÇİŞ NOKTASI’

Maariv, Türkiye'nin jeopolitik konumunun ve askeri kapasitesinin bölgesel dengeler açısından belirleyici olduğuna dikkat çekti. Analizde, Türkiye'nin Avrupa ile Orta Doğu arasında kritik bir geçiş noktası olduğu, İstanbul ve Çanakkale Boğazları üzerindeki hakimiyetinin küresel ticaret ve güvenlik açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Bunun yanı sıra Türkiye'nin İran, Suriye ve Irak gibi bölgenin en kritik ülkeleriyle komşu olmasının Ankara'yı vazgeçilmez bir aktör haline getirdiği değerlendirmesi yapıldı. Gazete, Türkiye'nin sahip olduğu askeri güç, savunma kapasitesi ve ekonomik potansiyelin de bölgesel gelişmeler üzerinde doğrudan etkili olduğunun altını çizdi.

‘YAKINDAN İZLİYORUZ’

İsrail gazetesi, İran'la ilgili gelişmelerin ardından Orta Doğu'da yeni bir güvenlik sürecinin başladığını öne sürerken, bu süreçte Türkiye'nin oynayacağı rolün kritik önem taşıdığı değerlendirmesinde bulundu.

Analizde, Ankara'nın son yıllarda yürüttüğü aktif diplomasi sayesinde yalnızca bölge ülkeleriyle değil, küresel güçlerle kurduğu temasların da dikkat çektiği ifade edildi. Türkiye'nin kriz dönemlerinde üstlendiği arabuluculuk girişimlerinin ve diplomatik hamlelerinin uluslararası arenada daha fazla karşılık bulduğu yorumuna yer verilirken “Tel Aviv, Ankara’nın her hamlesini yakından izliyor” denildi.

‘BU HİKAYE HENÜZ BİTMEDİ’

Maariv, Türkiye ile İsrail arasındaki rekabet ve bölgesel gelişmelerin önümüzdeki dönemde de gündemin önemli başlıklarından biri olacağını belirtti.

Gazete, Ankara'nın sahip olduğu stratejik konum, askeri kapasite ve diplomatik etkinlik nedeniyle Türkiye'nin bölgesel denklemde göz ardı edilmesinin mümkün olmadığını ifade ederek “İsrail açısından Türkiye ile olan hikayemiz henüz bitmedi” dedi.

Analizde ayrıca, Orta Doğu'daki değişen dengeler ışığında Türkiye'nin atacağı adımların yalnızca İsrail tarafından değil, ABD başta olmak üzere birçok uluslararası aktör tarafından da yakından takip edildiği değerlendirmesine yer verildi.

ABD'den İran'a yeni tehdit! Savaşın fitili tekrar ateşlendi: '1000 füze hazır, tamamen yok ederiz'Trump'ın önündeki 3 seçenek! Masada topyekûn savaş da var, taviz de
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık