SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 22-05-26, 16:29   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Yerin altından servet fışkırıyor! Dev altın rezervi keşfedildi: '1000 tonun üzerinde'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Çin’in Hunan eyaletine bağlı Pingjiang ilçesi, madencilik tarihini yeniden yazabilecek dev bir keşifle gündeme geldi. Jeologlar, Wangu havzasında yürütülen sondaj çalışmaları sırasında yerin yaklaşık 2 kilometre altında, piyasa değeri 83 milyar doları (yaklaşık 2.7 trilyon TL) bulan dev bir altın yatağına ulaştı.

40 AYRI ALTIN DAMARI KEŞFEDİLDİ

Hunan Eyaleti Jeoloji Bürosu uzmanlarının açıklamasına göre bölgede tam 40 ayrı altın damarı tespit edildi. Çalışmalarda kullanılan metal boru örneklerinde ise nadir görülen bir durum yaşandı; bazı numunelerde çıplak gözle seçilebilen saf altın parçaları bulundu.

HEDEF 1000 TONUN ÜZERİNDE

İlk teknik analizler, iki kilometre derinliğe kadar olan alanda en az 300 ton altın rezervini doğruladı. Ancak çalışmaların üç kilometre derinliğe doğru genişletilmesiyle birlikte uzmanlar, toplam rezervin 1000 tonu aşabileceğini değerlendiriyor.

Bu senaryo gerçekleşirse Çin’deki yeni saha, yaklaşık 900 tonluk rezerviyle dünyanın en büyük aktif altın madeni olan Güney Afrika’daki South Deep madenini geride bırakacak.

OLAĞANÜSTÜ YOĞUNLUK

Keşfi benzersiz kılan tek şey büyüklük değil. Asıl dikkat çeken nokta, cevherdeki altın yoğunluğu yani tenör oranı. Dünyadaki birçok ticari altın madeninde oran ton başına 10 gramın altındayken, Wangu yatağından alınan örneklerde bu değer ton başına 138 gram olarak ölçüldü. Bu da küresel ortalamanın katbekat üzerinde bir zenginlik anlamına geliyor.

'SINIRLARI HENÜZ BİLİNMİYOR'

Yetkililer, ana sahaya yakın bölgelerde de altın izlerine rastlandığını ve yatağın sanılandan çok daha geniş bir alana yayılabileceğini belirtiyor. Bu nedenle bölgede derin sondaj çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Uzmanlara göre bu keşif, doğrulanması halinde yalnızca Çin’in değil, küresel altın piyasasının dengelerini de değiştirebilecek ölçekte bir gelişme olabilir.

En kolay Schengen vizesi veren ülkeler belli oldu! İşte listenin tamamıEpstein'in karanlık ağı genişliyor! Asistanından tüyler ürperten itiraf: 3 yeni isim verildi
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık