SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 27-03-26, 18:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İsrail, ABD'nin sabrını taşırdı! Vance-Netanyahu hattında 'gergin' telefon: 'Sesler yükseldi'


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ABD ile İsrail arasında İran savaşı üzerinden yeni bir gerilim hattı oluştu. ABD basınından Axios, Başkan Yardımcısı JD Vance ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bu hafta gerçekleşen telefon görüşmesinin oldukça sert geçtiği ve Vance’in zaman zaman sesini yükselttiği öne sürdü.

'YANLIŞ YÖNLENDİRİYOR'

Habere göre Vance, Netanyahu’yu İran’a yönelik savaş konusunda “fazla iyimser” ve gerçeklikten uzak değerlendirmeler yapmakla eleştirdi. Özellikle Netanyahu’nun, savaş öncesinde Washington’a rejim değişikliğinin “kolay ve yüksek ihtimal” olduğu yönünde verdiği mesajların beklentileri yanlış yönlendirdiği ifade edildi.

ABD’li bir yetkili, Netanyahu’nun savaş öncesi süreçte ABD Başkanı’nı bu yönde ikna etmeye çalıştığını belirterek, “Bunu oldukça kolay bir süreç gibi sundu” değerlendirmesinde bulundu. Aynı yetkili, Vance’in bu söylemlere karşı daha temkinli ve sert bir tutum sergilediğini vurguladı.

'DİPLOMATİK SÜRECİ ZAYIFLATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Görüşmenin ardından ise kriz daha da derinleşti. ABD tarafı, İsrail’in perde arkasında Vance’in yürüttüğü diplomatik süreci zayıflatmaya çalıştığından şüpheleniyor. İddialara göre Tel Aviv yönetimi, İran’ın özellikle Vance ile müzakere etmek istediğine dair haberlerin yayılmasında rol oynuyor.

Ancak söz konusu iddialara ilişkin somut bir kanıt bulunmadığı da belirtiliyor.

'MÜZAKERELERDE KİLİT İSİM'

Öte yandan, İran ile olası bir ateşkes anlaşması için yürütülen temaslarda Vance’in kilit rol oynadığı ifade ediliyor. ABD’li üst düzey bir yetkiliye göre, Tahran yönetiminin anlaşmaya varabileceği en güçlü isim Vance.

Yetkili, “Eğer İran Vance ile anlaşamazsa, başka bir anlaşma ihtimali de kalmaz” diyerek Washington’daki denklemin netliğine dikkat çekti.

'EN ŞÜPHECİ SESLERDEN BİRİ'

Aynı yetkili,Vance'in hem savaştan önce hem de son birkaç gündür İran'la diplomasiye "yoğun bir şekilde dahil olduğunu" belirterek, İran'a yönelik saldırılara giden süreçteVance'in, savaşın süresi, amacı ve ABD mühimmat stokları üzerindeki etkisi hakkında sorular yönelten yönetimdeki "en şüpheci seslerden biri" olduğunu iddia etti.

ABD'li ve İsrailli kaynaklar,Vance'in, İsrail'in saldırılarının nasıl gelişeceğine dair değerlendirmelere son derece şüpheyle yaklaştığını ifade etti.

Vance'e yakın ABD'li başka bir yetkili de İran'ın müzakere süreciniVanceile yürütmek istediği iddialarına ilişkin, "Kendi görüşleri var ancak Trump'ın talimatlarına göre çalışacak ve başkanın beğeneceği bir sonuç elde etmeye çalışacak" dedi.

ABD-İsrail-İran savaşının 28. günü! Füzeler peş peşe ateşleniyor, Tahran'dan son dakika uyarısı: 'Hemen şimdi terk edin'İspanya'da dünyanın konuştuğu 'ötenazi' kararı: Ölümünden önce konuştu, son isteği ortaya çıktı
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık