SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 18-02-26, 08:16   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Savaşta sperm dondurma!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla 24 Şubat 2022’de başlayan savaş ağırlaşarak sürüyor. 4 yıllık savaşta iki ülkenin de sağlıklı ve genç erkek nüfusu kayıp veriyor. Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana hamile sayısının yarı yarıya azaldığı, bunun da nüfusu tehdit ettiği belirtiliyor. Savaştaki can kayıpları nedeniyle demografik bir felaketle karşı karşıya olan Ukrayna, BBC’nin haberine göre, askerlerini spermlerini dondurmaya teşvik ediyor. Burada amaç, ölseler ve yaralansalar bile dondurulmuş spermler kullanılarak Ukrayna ulusunun varlığını devam ettirebilmek.

Askerler başvuruyor

Ukrayna’daki özel doğurganlık klinikleri, Rusya’nın işgalinin başladığı 2022’de askerlere spermlerini, kadınlara ise yumurtalarını saklayabilmeleri için dondurma olarak bilinen “kriyoprezervasyon” işlemi sunuyordu. Askerler savaşta yaralanmaları ve doğurganlıklarının etkilenmesi durumunda bu hizmeti ücretsiz alabiliyordu. Daha sonra yapılan düzenlemeyle başkent Kiev’de devlet ait üreme tıbbı merkezi, ocak ayından itibaren tüm askerlere ücretsiz olarak sperm dondurma hizmeti vermeye başladı. Şu ana kadar bir düzine asker kayıt yaptırdı, sayının artması bekleniyor. 35 yaşındaki asker Maxim de eşinin isteğiyle spermlerini ücretsiz olarak dondurttuğunu söyledi.

Bebek isterken eşini kaybetti

Ukraynalı Katerina Malyshko ve dört yıllık eşi Vitaly çocuk sahibi olmak istiyordu. Katerina savaş stresi nedeniyle doğal yoldan hamile kalamadığı için kendisinden alınan yumurtalarla eşinin spermleri geçen yıl tüp bebek merkezinde döllendirilmişti. Genç kadın embriyoların rahmine transfer edilmesini planlarken eşi Vitaly savaşta öldürüldü. Klinik bu nedenle embriyo transferini yapmadı. Mahkemeye başvuran Katerina, hâkimin yeni yasaya göre karar vermesiyle davayı kazandı, şimdi üç yıl içinde hazır olduğunda eşinin spermleriyleçocuğunu dünyaya getirecek. Yasada yeni düzenlemeler de beklenirken Kiev’deki kliniğin direktörü Oksana Horlikova, “Askeler savaş ortamında cinsel ilişkide zorlandıkları için de ağlıyor” dedi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cephelerde asker ziyareti

Ukrayna’daki yasa daha önce sperm sahibinin ölümünden sonra tüm örneklerin imha edilmesini şart koşuyordu. Milletvekili Oksana Dmitrieva’nın desteğiyle hazırlanan yeni yasaya göre ise askerlerin ölümünden sonra üç yıla kadar dondurulmuş spermleri hiçbir ücret alınmadan saklanacak ve izin alınması koşuluyla eşleri tarafından hamilelik için kullanılabilecek. Cepheleri ziyaret ederek askerleri spermlerini dondurtmaya teşvik eden Dmitrieva, “Önce utanıyorlar sonra gelip spermlerini dondurtuyorlar. Sperm dondurma işlemi Ukrayna’nın demografik durumunu iyileştirmek için atılan küçük bir adım” dedi.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık