SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 14-01-26, 08:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
‘Fırat’ın doğusuna çekilin’


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]UĞUR YILDIRIM / HALEP - Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinin SDG/YPG unsurlarından temizlemesinin ardından Suriye ordusundan terör örgütü YPG/SDG’ye yeni operasyon sinyali geldi. Suriye Savunma Bakanlığı, Fırat Nehri’nin batısında kalan YPG/SDG’nin işgalindeki bölgeyi askeri alan ilan ederek, tüm silahlı unsurların Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesini istedi.

Ordudan yapılan açıklamada, YPG/SDG ve PKK’lı teröristlerin yanı sıra eski rejim kalıntılarının Fırat Nehri’nin batısındaki işgal ettiği bölgelerde yığınak yapmaya devam ettiği belirtildi. İşgal edilen bölgelerin kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) Halep’e saldırılar için kullanıldığı ifade edildi. Terör örgütünün hem bu bölgelere yığınak yapması hem Halep’e İHA saldırıları için kullanılması nedeniyle Fırat Nehri’nin batısında yer alan işgal altındaki bölgelerin askeri alan ilan edildiği aktarıldı. Bu doğrultuda terör unsurlarının da Fırat Nehri’nin doğusuna çekilmesi istendi. Meskene ve Deyr Hafir’in de yer aldığı bölgelerin de içinde yer aldığı haritalı paylaşımda, sivil halka terör örgütlerine ait noktalardan uzak durma çağrısı yapıldı.

İran'dan ölü sayısıyla ilgili korkunç iddia! Telegraph, Trump'ın masasındaki 4 senaryoyu yazdı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

OPERASYON GÜNDEMDE

Suriye Arap Ordusu Komutanlığı, Dayr Hafir ve Meskene’de terör örgütünün yığınak yapması nedeniyle kara birliklerini doğu cephesine kaydırmaya başlamıştı. Operasyonun ana hedefi,Tışrın Barajı’nı terör örgütünden almak ve Halep Valiliği’ne düzenlenen kamikaze dron saldırının gerçekleştirildiği Dayr Hafır’ı terör örgütünden temizlemek. Dayr Hafir ve Meskene’den sonra ise Rakka’ya operasyon bekleniyor. Fırat’ın batısında kalan Rakka’nın bir kısmı terör örgütü işgalinde bulunuyor. Suriye Arap Ordusu ilk aşamadaki terör örgütünü Fırat’ın doğusuna süpürerek Fırat nehrini şimdilik doğal bir sınır olarak kabul edecek. Anlaşma olmazsa Fırat’ın doğusuna operasyon gündeme gelecek.

Trump İranlılara seslendi: Protestolara devam edin, yardım yolda!ÖRGÜTTE ÇATLAK

Halep’te Suriye Arap Ordusu’nun kısa sürede iki mahallede kontrolü sağlaması örgüt içinde büyük bir tartışma yarattı.

Eşrefiye Mahallesi’nin bir saat içinde düşmesi, örgütün sonra yapılan tahliye anlaşmasını bozarak Şeyh Maksud mahallesinde savaş kararı almasına rağmen bu mahallenin saatler içinde teslim edilmesi tepkilere neden oldu. Örgüt içinde tekrar savaşma kararını yanlış bulanlar bu karar için Bahoz Erdal ve ekibini suçlarken Mazlum Abdi’nin gerek diplomatik ve askeri desteği vermemesi de eleştirildi. Örgütün askeri kapasitesi ve Suriye Arap ordusuna kısa sürede teslim olması büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

İlginizi ÇekebilirEşrefiye ve Şeyh Maksud Mahallerinin Halep içinde izole olmasına rağmen savaşta ısrar edilmesi, çatışmanın tercih edilmesi, SDG/YPG’nin olası bir müdahalesinin topyekün bir savaşa yol açabilme ihtimaline rağmen bile bile anlaşmadan kaçınılması örgüt kararları ve yöneticilerinin sorgulanmasını sağladı. Çoğunluğu Kürt olmak üzere yüzbinlerce sivilin evsiz kalmasına, ortaya çıkan dramatik görüntülere terör örgütü yöneticilerinin yanlış karar ve stratejilerinin neden olması tepkilere neden oldu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

ŞEYH MAKSUD’TA EVE DÖNÜŞ BAŞLADI

Halep’te Şeyh Maksud Mahallesinde, zarar gören elektrik ve su alt yapısının onarımına start verilirken, operasyon sırasında bölgeden tahliye edilen sivillerin geri dönüşlerine de dünden itibaren izin verildi. 11 yıl sonra evine dönen Halid Mustafa ve ailesi, terör örgütü tarafından karargaha çevrilen evlerini gördüklerinde büyük bir şok yaşadı. Mustafa, “Örgüt mensupları bu sokağa el koydu ve hepimizi buradan çıkarttı. Sokağı asayiş merkezine çevirdiler. Bizimle birlikte onlarca ailenin evine el koydular. Sorgu odaları, nezarethane, karargahlar, yatakhaneler. Bu bölgeyi büyük bir karakol yapmışlar. Şimdi evimize döndük. Mutluyuz” dedi.

PRÜLERİ VURDULAR

Suriye Arap Ordusu, doğu cephesinde yeni bir operasyona hazırlanırken SDG/YPG unsurları da Suriye ordusunun geçiş için kullanabileceği köprüleri havaya uçurmaya başladı.

Memur ve emekli maaşı sonrası gözler bayram ikramiyelerinde! 2 farklı zam formülü masada
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık