SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 07-01-26, 15:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
SON DAKİKA HABERLER: Dünya Trump'ın tehditlerini konuşuyor! Ordular savaşa hazır mı? İşte gerçekler...


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ABD’nin Venezuela’ya yönelik hafta sonu gerçekleştirdiği geniş kapsamlı askeri operasyon ve Devlet Başkanı Nicolás Maduro’nun alıkonulması, Latin Amerika genelinde şok etkisi yaratırken, Başkan Donald Trump müdahale sinyallerini diğer bölge ülkelerine de yaydı.

"KENDİNİZE ÇEKİ DÜZEN VERİN" TEHDİDİ

Florida dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Kolombiya, Küba ve Meksika hükümetlerini doğrudan hedef aldı. Batı Yarımküre'de uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ettiklerini ve ABD çıkarlarını koruduklarını savunan Trump, söz konusu ülkelerin "kendilerine çeki düzen vermemeleri" halinde askeri eylem seçeneğinin masada olduğu tehdidinde bulundu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

DEVASA ASKERİ UÇURUM

Al Jazeera'nın haberine göre uluslararası savunma analizleri, bölge ülkeleri ile ABD arasındaki devasa askeri uçurumu ortaya koydu. 2025 verilerine göre 895 milyar dolarlık devasa bir savunma bütçesine sahip olan ABD karşısında; Latin Amerika’nın en güçlü ordusu olarak kabul edilen Brezilya küresel çapta 11. sırada yer alırken, Meksika 32, Kolombiya 46, Venezuela 50 ve Küba 67. sırada bulunuyor.

Uzmanlar, konvansiyonel bir savaşta (uçak, tank ve donanma) ABD’nin ezici bir üstünlüğe sahip olduğunu, bölge ülkelerinin tek avantajının ise asimetrik savaş yürütebilen "paramiliter güçler" olduğunu belirtti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

LATİN AMERİKA'DA PARAMİLİTER YAPILANMA

Latin Amerika ülkelerinin paramiliter yapılanmaları şu şekilde...
  • Küba: 1,14 milyon üyesiyle dünyanın en büyük üçüncü paramiliter gücüne (Milis birlikleri) sahip.
  • Venezuela: Hükümet yanlısı "Colectivos" grupları savunma hattının sivil ayağını oluşturuyor.
  • Meksika: Askeri düzeyde silaha sahip olan uyuşturucu kartelleri, fiili paramiliter yapılar olarak devlet otoritesini zorluyor.
TARİH TEKERRÜR MÜ EDİYOR?

Habere göre ABD’nin bu son hamleleri, bölgedeki karanlık müdahale geçmişini yeniden gündeme getirdi. 19. yüzyıldaki "Muz Savaşları" ve Soğuk Savaş döneminde CIA destekli darbelerle hatırlanan Washington yönetimi, son olarak 1989 yılında Panama’yı "Just Cause Operasyonu" ile resmen işgal ederek Devlet Başkanı Manuel Noriega’yı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla alıkoymuştu.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MADURO OPERASYONU

Cumartesi sabahı, ABD savaş uçaklarıyla Caracas’a saldırı gerçekleştirdi. Maduro’nun tutuklanmasının ardından binlerce kişi Venezuela’da yürüyüş yaparken, eski başkan yardımcısı Delcy Rodriguez geçici başkan olarak yemin etti.

Muhalefet lideri Maria Corina Machado, Rodriguez’i "işkence, zulüm, yolsuzluk ve uyuşturucu trafiğinin baş aktörlerinden biri" olarak eleştirdi.

Cumartesi sabahı, ABD savaş uçaklarıyla Caracas’a saldırı gerçekleştirdi. Maduro’nun tutuklanmasının ardından binlerce kişi Venezuela’da yürüyüş yaparken, eski başkan yardımcısı Delcy Rodriguez geçici başkan olarak yemin etti. Muhalefet lideri Maria Corina Machado, Rodriguez’i "işkence, zulüm, yolsuzluk ve uyuşturucu trafiğinin baş aktörlerinden biri" olarak eleştirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun ardından Venezuela’da kontrolün sağlanacağını ve ülkenin petrol endüstrisinin yönetileceğini açıkladı.

Operasyon sırasında Küba, 32 askerinin hayatını kaybettiğini bildirirken, ABD Savunma Bakanlığı yaklaşık 200 personelin operasyon için görevlendirildiğini açıkladı. ABD yetkilileri, bazı yaralanmaların olduğunu ancak ölümlerin olmadığını duyurdu.

Yemen'deki Suudi Arabistan-BAE krizinde son perde! Vatana ihanet suçlaması ve gizemli firarAsya'da F-16 faciası! Eğitim sırasında denize düştü: Pilot kayıpAB'den Balkan ülkesine Türkiye için vize baskısı! 'Muhtemel değil'
Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık