SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Reklam Ver
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 04-01-26, 16:22   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
İran’da kaos!


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]İran’da artan yaşam maliyetine karşı düzenlenen protestolar artarak devam ederken, ülkeden daha fazla can kaybı haberleri geliyor. Yarı resmi Fars haber ajansı ve insan hakları gruplarının aktardığı bilgilere göre, İran’ın güneybatısında protestocular ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 2 kişinin öldüğü, ülkenin batısında ise 4 kişinin daha öldürüldüğü ifade ediliyor.

Perşembe günü sosyal medyada paylaşılan videolarda, protestocular ve güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalar sırasında araçların ateşe verildiği görüldü. Birçok protestocu ülkenin dini yönetiminin sona ermesini isterken, bazıları ise monarşiye geri dönülmesini savundu.

Müdahale tehdidi

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump’ın eylemcilere desteğiyle ülkedeki kaos daha da büyüdü. Trump, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “İran, her zamanki gibi barışçıl protestocuları vurup şiddetle öldürürse, ABD onların yardımına koşacaktır. Silahlarımız hazır, ateş etmeye hazırız” dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Danışmanı Ali Laricani, Trump’ın İran’daki protestolara yönelik müdahale tehdidine yanıt vererek “Trump şunu bilmelidir ki, ABD’nin bu iç meseleye müdahalesi tüm bölgenin istikrarını bozacak ve ABD’nin çıkarlarına zarar verecektir. ABD halkı, bu tehlikeli maceracılığı başlatanın Trump olduğunu bilmelidir” ifadelerini kullandı. Laricani, ABD’nin olası müdahalesinin tüm bölgede kaosa yol açacağını belirterek, “İsrailli yetkililerin ve Trump’ın açıklamaları, perde arkasında yaşananları artık açıkça göstermektedir” ifadelerini kullandı. Laricani, Amerikan halkına “Askerlerinize sahip çıkın” uyarısında bulundu.

Sosyal medya desteği

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Farsça yayın yapılan sosyal medya hesabından İran’da hayat pahalılığına tepki gösteren protestoculara destek paylaşımları yapıldı. Bir paylaşımda bir polisin göstericiye tazyikli su sıktığı anın fotoğrafına yer verilerek, “İran halkı, gerçeklikten kopmuş ve umutsuz bir hükümetten korkmaz. Tam tersine halkın gücü karşısında titreyen hükümettir” notu düşüldü.

Bir diğer paylaşımda, eylemlerin sebebi olarak Hamas, Hizbullah ve Husiler ile nükleer emellere akıtılan paralar gösterilirken, olaylarla ilgili İran’ın üst düzey yetkilileriyle ilgili ya da zamanın giderek daraldığını sembolize eden karikatürler yer aldı.

İran’da 28 Aralık 2025’te ülkedeki ulusal para biriminin döviz kurlarına karşı yüksek değer kayıpları ve ekonomik sorunlar nedeniyle Tahran Kapalı Çarşı’da esnafın başlattığı protestolar, ülkenin birçok kentine yayıldı. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, halkın memnuniyetsizliğini kabul ettiklerini belirterek, mevcut ekonomik sorunlardan hükümetin sorumlu olduğunu ve yetkililere, “ABD gibi dış aktörleri suçlamamaları” çağrısında bulunmuştu.

ABD ve İsrail’de ikilem: Köstek olmayalım

Hem İsrail’de hem de ABD’de, İran’daki eylemlere verilecek açık desteğin, İran içinde ‘dış müdahale’ suçlamalarına neden olacağı ve eylemcilerin elini zayıflatacağı düşüncesi hakim. Zira İran’da 1953 yılında CIA desteğiyle yönetimin devrilmiş olması, bunu unutmayan ülkede ‘yabancı müdahale’ söyleminin destek bulmasını sağlıyor.

ABD Başkanı Trump rejimin devrilmesiyle ilgili sorulara “Bir rejimin devrilmesi hakkında konuşmayacağım” sözleriyle yanıt vermişti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise Newsmax’e verdiği röportajda İran’daki değişimin “içeriden geleceğini” söyledi ve ülkenin geleceğine dışarıdan birinin karar vermesinin doğru olmadığını belirtti.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık