ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt Dün, 01:35   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Meksika lideri Sheinbaum'dan ABD Başkanı Trump'ın 'asker gönderme teklifine' tepki


Ulusal Saray'daki günlük basın toplantısında konuşan Sheinbaum, Trump'ın ülkesindeki uyuşturucu kartelleriyle ilgili asker gönderme teklifini eleştirdi.

İlginizi ÇekebilirSheinbaum, konunun tartışmaya kapalı olduğunu belirterek, "Trump'a her seferinde söylediğim gibi işbirliği yapabiliriz, sahip oldukları bilgilerle bize yardımcı olabilirler. Ancak kendi topraklarımızda operasyonları biz yürütürüz ve hiçbir yabancı hükümetin müdahalesini kabul etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Trump ile yaptığı telefon görüşmelerinde asker gönderme teklifine olumsuz yanıt verdiğini aktaran Sheinbaum, "Bunu Başkan Trump'a kaç kez dile getirdim. Kendisi birkaç kez öneride bulundu ve şöyle dedi, 'Suç gruplarıyla mücadele etmek için ihtiyaç duyduğunuz takdirde ABD'nin Meksika'ya asker göndermesini size sunuyoruz.' Ben ise yalnızca işbirliğine hazır olduğumuzu söyledim." diye konuştu.

Sheinbaum, ülke egemenliğinin kendileri için önemli olduğunu anlatarak, "Onlar bunu anlamış durumda. Öyle ki aramızdaki mutabakat işbirliği ve koordinasyona dayanıyor ve ilk maddeler son derece açık. Egemenliğe saygı, toprak bütünlüğümüze saygı ve hiçbir şekilde tabiiyet olmaksızın işbirliği ve koordinasyon. Hiçbir yabancı hükümetin müdahalesini istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, 5 Kasım'daki açıklamasında, Trump yönetiminin ülkedeki kartellerle mücadele kapsamında asker ve istihbarat personeli gönderme planları olduğuna dair iddiaları reddederek, "herhangi bir müdahaleye karşı olduklarını" belirtmişti.

Trump, dünkü açıklamasında, uyuşturucu ile mücadele için Meksika'ya askeri personel gönderilip gönderilemeyeceği yönündeki bir soruya da yanıt vermiş ve bunun kendisi için sorun olmayacağını kaydetmişti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan açıkladı! İşte Ermenistan'la normalleşme şartıSON DAKİKA! Böcek ailesinin ölümüne ilişkin Adli Tıp'tan ilk rapor: Kimyasal maddeden zehirlenme


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık