ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 13-10-25, 17:10   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Gazze'de ateşkes kararının perde arkası! 45 dakika ne konuşulduğu ortaya çıktı


İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan haberde, ABD Temsilcisi Witkoff ile Hamas yetkililerinin 8 Ekim'de Mısır'da bir araya geldiği belirtildi.

Söz konusu görüşmenin Gazze'deki ateşkes mutabakatının sağlanmasına katkı sunduğuna işaret edilen haberde, "Ateşkes anlaşmasının önündeki engellerden biri de Hamas'ın, İsrail'in esirlerin serbest kalmasının ardından savaşı yeniden başlatma endişesiydi." ifadeleri kullanıldı.

Dünyanın gözü Mısır'daki Gazze Zirvesi'nde! Erdoğan'ın uçağı pisti niye pas geçti?TRUMP'IN ÖZEL TEMSİLCİSİ GİZLİ GÖRÜŞMEDE HAMAS'LA NE KONUŞTU?

Bu nedenle Hamas yetkilileriyle görüşmeyi, Witkoff ile Trump'ın damadı ve eski danışmanı Jared Kushner'in gerçekleştirmesinin öngörüldüğüne dikkat çekilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"Trump, Mısır'a gitmeden Witkoff ve Kushner ile Beyaz Saray'da görüşerek, ateşkesin sağlanması için gerekirse Hamas yetkilileriyle görüşmelerine izin verdi.

Katarlı arabulucular da (8 Ekim) çarşamba günü Witkoff'un kaldığı otele gelerek müzakerelerin çıkmaza girdiğini ve Hamas yetkilileriyle görüşmeye hazır olup olmadıklarını sordu."



ATEŞKESİN ARKASINDAKİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

Bu görüşmeden birkaç dakika sonra Witkoff ve Kushner'in Şarm el-Şeyh kentinde Hamas'la görüştükleri aktarılan haberde, görüşmede Türkiye, Mısır ve Katar'dan da yetkililerin bulunduğu kaydedildi.

Hamas heyetine başkanlık eden kişinin Katar'da İsrail saldırısından kurtulan Halil el-Hayye olduğu hatırlatılan haberde, "Witkoff, yaklaşık 45 dakika süren toplantıda Hamas'a artık ateşkesin ilk aşamasını gerçekleştirme ve sınırın iki tarafındaki esirleri evlerine gönderme zamanı geldiğini söyledi." ifadelerine yer verildi.

Hamaslı yetkili Hayye'nin Trump'tan bir mesaj olup olmadığını Witkoff'a sorduğu belirtilen haberde, Witkoff'un "Trump'ın mesajı sizin makul davranmanızdır, kendisi de ateşkes planıyla ilgili 20 maddenin tümünün uygulanmasını garanti edecek." cevabını verdiği aktarıldı.

Haberde son olarak şu ifadeler yer aldı:

"Toplantının ardından Hamaslı yetkililer, Türk, Mısır ve Katarlı arabulucularla ayrı bir odada görüştü. Bu görüşmeden birkaç dakika sonra ise Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Mısır ve Katarlı mevkidaşlarıyla geri geldi. Burada Witkoff'a mutabakatlarını ilettiler."


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık