SohbetYaz.Com
XP Odulleri Sistemi
XP Kazanmaya Basla!
Gunluk Giris
Her gun +50 XP
Streak Bonusu
Seri yap, bonus kazan!
Gunluk Gorevler
Gorev tamamla, XP kazan
XP Market
Unvan, rozet, boost al!
Uye ol, her gun XP kazan ve liderlik tablosuna gir!
FATagram
Hikayeler kilitli
Bu içerikler üyelere özeldir.
Kayıt ol, tüm içeriklere eriş!
Üye Ol
FA-X
Tweetler kilitli

Resimyolu SohbetYaz Loadix

Reklam Ver Netguc İnternet Hizmetleri Askmasalim
Sevgini paylaşmak için bir neden yeterli 💗 - Yeni mesaj yok..!
Ask Mesaji Gonder
♥ Ask Mesaji Gonder
Bugun kalan mesaj hakkiniz: 0
Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol
Bizi Takip Edin

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama
Alt 08-08-25, 07:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Afrika açılımı derinleşti


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Asena Yatağan / Ankara - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temmuz ayında Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema ile bir araya geldikten sonra dün de Senegal Başbakanı Ousmane Sonko ile Ankara'da görüştü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise 4 Ağustos'ta Kongo Cumhuriyeti Başbakanı Collinet Makosso ile Ankara'da görüşmüştü.

Büyükelçilikler arttı

Son dönemde artan ziyaretler, Türkiye'nin Afrika açılımında gelinen noktayı da gösteriyor. Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçilik sayısı 2002'de 12 iken, 2024'te 44'e çıktı. Buna karşılık olarak Ankara'daki Afrika büyükelçilikleri sayısı da 10'dan 38'e yükseldi. Afrika ile resmi temaslar artarak son yılda karşılıklı üst düzey ziyaretlerin sayısı 500'ü aştı.

Ticaret hacmi ve yatırımlar katlandı

Türkiye bugüne kadar Afrika'dan 49 ülke ile Ticari ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması imzaladı. Türkiye'nin Afrika'yla ticaret hacmi 4.3 milyar Dolar düzeyinde iken 2024 yılı sonu itibarıyla 36.6 milyar dolar oldu. Türkiye'nin 2003'te 67 milyon dolar olan Afrika yatırımları 2024'te 10 milyar dolara ulaştı.

62 bin Afrikalı öğrenci var

Türkiye Bursları kapsamında da 62 bin civarı Afrikalı öğrenci halen Türkiye'de yüksek öğrenimine devam ediyor.

41 ülkeye sefer

Türk Hava Yolları, kıtada 41 ülkede 62 şehre sefer düzenliyor.


Kaynak ; Milliyet

  Alıntı ile Cevapla


Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık