ForumAilem
  SohbetYaz
>
+

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02-08-25, 18:05   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Kamçatka'daki depremde görüntüleri viral olmuştu! Sağlık çalışanlarına ödül


Kamçatka Bölge Valisi Vladimir Solodov'un yaptığı açıklamaya göre, depremin meydana geldiği sırada ameliyathanelerde görevde olan en az 15 doktor ve 9 hemşireye federal düzeyde ödül verilmesi planlanıyor. Solodov, "Sarsıntıya rağmen görevlerini bırakmadan ameliyatlara devam eden sağlık emekçilerimizi ödüllendireceğiz. Onların sergilediği soğukkanlılık ve fedakârlık takdire şayandır," ifadelerini kullandı.

İlginizi ÇekebilirVali ayrıca, deprem sırasında insan hayatını korumak için görev yapan acil servis personelleri, kurtarma ekipleri ve itfaiyecilerin de çeşitli bölgesel ödüllerle onurlandırılacağını duyurdu. "Bu insanlar sadece teknik görevlerini değil, aynı zamanda toplumun güvenliğini sağlama sorumluluğunu da büyük bir özveriyle yerine getirdiler," dedi.

NE OLMUŞTU?

30 Temmuz sabah saatlerinde Kamçatka Yarımadası açıklarında 8.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, bölge sakinleri büyük panik yaşamıştı. Deprem, özellikle Petropavlovsk-Kamçatskiy ve çevresindeki şehirlerde şiddetli hissedilmişti. Sarsıntı sırasında bazı yollar ve köprülerde hasar meydana gelirken, kamu binaları hızla tahliye edilmişti.

Ancak en çarpıcı gelişmeler, ameliyat esnasında depreme yakalanan sağlık personelinin operasyonlara devam etmesiyle yaşanmıştı. Hastanelerde jeneratörler devreye girerken, sağlık ekipleri hastalarını terk etmeyip görevlerini sürdürmüş, bazı ameliyatlar başarıyla tamamlanmıştı.

8.8'lik büyük deprem neden yıkmadı? 9 gün önceki sır: Volkanlar alarm vermişARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Depremin ardından bölgede yüzlerce artçı sarsıntı kaydedildi. Rusya Sismoloji Merkezi'ne göre sadece son 24 saatte 120'den fazla artçı deprem meydana geldi. Uzmanlar, bölgede birkaç hafta daha küçük şiddetli sarsıntıların devam edebileceği uyarısında bulunuyor.

Kamçatka'da olağanüstü hâl ilan edilmezken, yetkililer vatandaşlara soğukkanlı olmaları ve güvenlik talimatlarına uymaları çağrısında bulunuyor.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık