ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 29-07-25, 14:30   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
Belçika'da muhalefetten sürpriz hamle: 'Filistin devleti tanınmalı'


Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Temmuz'da Filistin devletini tanıma kararı almasının ardından bu konu Belçika'da tekrar gündeme geldi.

TASARI, PARLAMENTO'YA SUNULACAK

Belçika'nın Fransızca yayın yapan kamu televizyonu RTBF'nin haberine göre, muhalefetteki Sosyalist Parti'nin Başkanı Paul Magnette, ülkedeki siyasi parti liderlerine gönderdiği mektupta, partisinin yakında Filistin devletinin tanınmasıyla ilgili yasa tasarısını Federal Parlamento'ya sunacağını duyurarak tasarı için destek talep etti.

Magnette mektubunda, barışın "sadece iki demokratik ve bağımsız (İsrail ve Filistin) devletin" var olmasıyla sağlanabileceğini belirterek "Bugün bunu reddetmek, pek çok kişinin kınadığı çifte standardı onaylamak anlamına gelir. Bu, Ukrayna, insan hakları ve uluslararası hukuk konusunda söylediklerimizin inandırıcılığını zayıflatır" ifadelerini kullandı.

'HUKUK, MÜZAKERE EDİLEMEZ'

Filistin devletini tanımanın ahlaki bir sınır belirleyeceğini ve diplomatik güç dengesi oluşturacağını kaydeden Magnette, "Filistin devletini tanımak, hukukun müzakere edilemez olduğu anlamına gelir. Bu, Kiev, Gazze, İsrail ve Filistin için de geçerli." değerlendirmesinde bulundu.

Muhalefetteki bir başka parti Ecolo'nun eş başkanı Samuel Cogolati de Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, Belçika'nın İspanya, Norveç ve İrlanda gibi Filistin devletini tanıması gerektiğini belirterek, "Emmanuel Macron bile şimdi devreye giriyor! Peki ya Belçika? Neyi bekliyor? Tüm Gazze'nin yerle bir edilmesini mi?" ifadelerini kullandı.

Cogolati, Filistin devletinin tanınmasının yanı sıra İsrail'le işbirliğinin askıya alınması ve ambargolar gibi yaptırımlara ve Gazze'ye insani yardım sevkiyatı yapılmasına ihtiyaç olduğunu kaydederek koalisyon hükümetini bu yönde adım atmaya çağırdı.

Bursa, Antalya ve Karabük'teki yangınlarda son durum! Sadece 1 yerde devam ediyorNE OLMUŞTU?

Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot 25 Temmuz'da X'den yaptığı açıklamada, ülkesindeki koalisyon anlaşmasının Filistin devletinin tanınmasını öngördüğünü belirterek, "Asıl soru, bunu yapıp yapmayacağımız değil, ne zaman yapacağımız." ifadesini kullanmıştı.

Prevot, eylül ayında yapılacak Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesinde hükümete Filistin devletinin tanınması konusunda bir tavır belirlemesini önereceğini duyurmuştu.

Her şeyden önce Gazze'ye büyük ölçekte insani yardım ulaştırılabilmesi için çalışılması gerektiğini kaydeden Prevot, İsrail'e insani yardımların karadan, hava ve denizden engellenmeden ulaştırılması için yaptıkları resmi taleplere rağmen ablukaların sürdüğünü belirtmişti.

The Simpsons'dan tüyler ürpertici yeni kehanetler: Trump'ın ölümü ve Musk'ın karanlık sonu!
Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık