ForumAilem
  SohbetYaz

Kayıt Ol Sevgili Ziyaretçi!
Kayıt olmak için bir dakikanızı ayırın, Daha ne bekliyorsunuz?
Kurallar & İletişim
Kayıt Ol

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 25-07-25, 20:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri ziyaretçilere kapalı
AB ve ABD tarifeleri görüşecek


Von der Leyen, ABD Başkanı Trump'la yaptığı telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Görüşmenin "olumlu" geçtiğine işaret eden von der Leyen, "ABD Başkanı Trump ile pazar günü İskoçya'da bir araya gelerek transatlantik ticaret ilişkileri ve bunları nasıl güçlü tutabileceğimizi görüşmeyi kararlaştırdık." ifadesini kullandı.

İlginizi ÇekebilirÖte yandan, Trump, bugün "AB ile bir anlaşma yapma şansımızın yarı yarıya belki de daha az olduğunu söyleyebilirim." açıklamasında bulunmuştu.

ABD Başkanı Trump, göreve gelmesinin ardından AB ülkelerinden çelik ve alüminyum ithalatına yüzde 50, otomotiv sektörüne yüzde 25 ve diğer ürünlere de yüzde 10 gümrük vergisi tarifesi uygulamaya koydu.

İsrailli bakandan Gazze için bir küstah çağrı dahaTrump, AB'ye gönderdiği tarife mektubunda ise 1 Ağustos'tan itibaren AB ülkelerinden ABD'ye gönderilecek ürünlere yüzde 30 gümrük vergisi uygulanacağını bildirmişti.

Bu aşamada, AB ve ABD yetkilileri tarifler konusunda bir anlaşma müzakere ediyor.


Kaynak ; Milliyet
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık